Fødselsangst – Bange for fødslen

 

Du er formentligt her fordi du har det svært med tanken om at skulle føde. Eller svært ved at forholde dig til, at du skal med til fødslen som partner. Det er slet ikke så ualmindeligt, som du måske tror. Og man kan faktisk gøre rigtig meget ved det. Sådan at fødslen bliver en god oplevelse. Nogle gange er en enkelt eller to samtaler nok til, at man bliver klar til fødslen.

 

Fødselsangst findes både hos mænd og kvinder

Det kan være du som gravid, mærker decideret angst for fødslen. Det kan også være du gerne vil være gravid, men har svært ved at beslutte dig for det, fordi tanken om fødslen holder dig tilbage.

Som mand kan det være, at du mærker voldsomt ubehag bare ved tanken om fødslen – og er i tvivl om du overhovedet skal med til fødslen.

Årsager til fødselsangst

Der er mange naturlige grunde til at man kan være bange for at føde, eller ikke har lyst til at komme med til fødslen.

Det kan være historier, billeder og forestillinger, du har samlet gennem dit liv. Der behøver ikke at ligge en direkte eller dramatisk grund bag fødselsangst. Fødselsangst er noget alle kan opleve. Og noget alle kan få hjælp til, at bearbejde og slutte fred med.

Helt naturligt kan fødselsangst udvikle sig, hvis du har født, eller har stået på sidelinjen til en fødsel, der har været en ubehagelig oplevelse for dig.

Det kan også vær du har været udsat for andre traumer eller fysiske overgreb eller ulykker, eller have en begyndende fødselsdepression, der gør fødslen uoverskuelig at tænke på. 

Det er meget vigtigt, at du tager det alvorligt, hvis du mærker du er bange for dit barns fødsel og overvejer at søge hjælp, enten hos mig, eller en anden som er specialiseret inden for området. For der er rigtig meget man kan gøre, sådan du får det anderledes.

Gennem samtaler, konkrete værktøjer og tiltag der kan iværksættes under fødslen, skaber vi grundlaget for, at det bliver en god og tryg oplevelse. 

Når vi arbejder sammen om det, kobler jeg som altid min baggrund som jordemoder sammen med min viden om psykologien på det her område. Og det er det jeg oplever, der virker for de mennesker jeg har hjulpet tidligere, der også var bange for fødslen: At vi både tager hånd om fødselsangsten følelsesmæssigt og rent praktisk i den virkelighed der møder dig under fødslen.

Du kan få hjælp gennem en-til-en samtaler og parsamtaler. Husk at jeg også tilbyder samtaler i mit online samtalerum.

Under det særlige fødselsforberedelseskursus jeg tilbyder, er der plads til også at bearbejde og tag højde for, hvis du oplever fødselsangst.

Uforpligtende forsamtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig. Den er du hjerteligt velkommen til at benytte.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller booke online uforpligtende samtale online nedenfor.

.

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.