Fødselsdepression & Efterfødselsreaktion

 

Når du læser med her på siden, er det formentligt fordi du er bekymret for om du har en fødsesldepression eller en efterfødselsreaktion, som du bør få hjælp til.

Det er godt du begynder at forholde dig til det. Ingen er selv skyld i det, når de udvikler en fødselsdepression. Det er noget der bare sker. og ingen skal gå og have det så svært, hverken under graviditeten eller efter fødslen, når der er noget man kan gøre ved det.

Jeg hjælper mænd og kvinder med at komme fri af efterfødselsreaktioner og fødsesldepressioner. Og du er velkommen til at gøre brug af den uforpligtende forsamtale som jeg tilbyder. Her kan du mærke efter om jeg er den rette til at hjælpe dig.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Hvornår skal du reagere?

Du skal ikke gå og have det svært under graviditeten eller efter fødslen. Så er det vigtigt at du søger hjælp, hvis du bare mærker at noget i dig ikke rigtig stemmer.

Eller hvis du kæmper med mange tanker, svære følelser, passivitet, følelsesløshed eller fx. vrede.

En fødselsdepression kan trække lange spor i dit liv og i din relation til dit barn fremover. Det er vigtigt at få gjort noget ved sådan at du kan få så god en start som forælder og sammen med dit barn, som muligt.

Vi har behov for positive følelser og glæde ved vores situation, til at hjælpe os med at overkommen opgaverne som forældre. Glæden ved forældrerollen, er benzinen der gør, at vi har lysten til at være forældre, også når det er det er hårdt.

De glædelige følelser er det som giver os energi til at være forældre. Jeg er vant til, at hjælpe mennesker med fødselsdepression. Ofte ser jeg hvordan de svære følelser kommer til, at overskygge de glædelige følelser, som man har svært ved at mærke.

Sådan hjælper samtaler ved fødselsdepression

Samtalerne hjælper dig til, at tunge følelser fylder mindre og mindre. Stille og roligt begynder du at få det bedre fordi der nu i stedet blvier plads til, at du mærker de glædelige følelser, som du mangler og sikkert også længes efter ligenu.

Samtaleterapien hjælper dig altså til at slippe de tunge følelser, så de positive og glædelige følelser kan begynde at spire og udvikle sig i stedet.

Det kan måske svært at forestille sig, sådan som du har det lige nu. Men jeg ser det ske gang på gang. Selv hos mennesker som er meget langt nede.

Samtaleterapien giver også et rum, hvor alle de tanker og følelser, du måske går og kæmper med, er tilladt og blive talt om.

En fødselsdepression kan vise sig på mange måder og påvirke vidt forskellige områder af vores liv. Derfor vil du få konkrete værktøjer til, som hjælper dig med at håndtere det du oplever, lige præcist i din situation.

I denne artikel kan du læse mere om hvordan samtaleterapi og de rette værktøjer kan hjælpe dig på vej til, at få det godt igen. Samt hvad du skal lægge vægt på, for at finde en psykolog eller dygtig terapeut, som virkelig formår at hjælpe dig videre.

Har jeg overhovedet en fødselsdepression?

Det kan være svært at forholde sig til, om man har en fødselsdepression. Man behøver langt fra at føle sig depressiv.

Du mærker måske bare, at noget er anderledes med dig, eller at noget bare ikke er i orden inden i.

Det kan også være at du begynder, at reagere anderledes end du plejer og dine nære begynder at udtrykke bekymring for dig.

Hvis du går og kæmper, så ræk ud og kontakt mig. Samtaleterapi, med en der ved noget om både fødselsdepression, graviditet, fødsler og forældreskab, kan gøre en enorm forskel for, at du får det godt igen.

Det er nemlig vigtigt, at hele din livssituation bliver taget i betragtning i terapien, fordi det med stor sandsynlighed spiller ind i, hvordan du har det.

 

Uforpligtende samtale

Jeg tilbyder en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme, om jeg er den rigtige til at hjælpe dig. Den er du meget velkommen til at benytte dig af.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller se ledige tider og selv booke online.

Hjælp til at få det lidt bedre her og nu

Har du en efterfødselsreaktion eller måske fødselsdepression?

Så kan finde hjælp her og nu, ganske gratis i dette minikursus.

Vil du gerne læse lidt om fødselsdepression?

Jeg har skrevet en lang række artikler om fødselsdepression du finder her på siden. Blandt andet denne artikel, som kan hjælpe dig med, at blive klogere på hvad det er du oplever. Du finder flere artikler om emnet under menupunktet “gratis“, eller hvis du søger i søgefeltet efter fødselsdepression eller efterfødselsreaktion. Herunder artikler specielt til mænd og specielt til kvinder.

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.