Skab et stærkt parforhold når i venter barn

 

Det er helt almindeligt at  møde udfordringer i parforholdet, også mens man venter barn sammen.

Det er vigtigt for jer alle, også jeres barn, at i har det godt sammen. At i er gode til at håndtere de konflikter i har, på en måde der virker tryg for jer alle.

Forældrenes parforhold er kernen i en familie. Er der balance her, spreder det sig som ringe i vandet til resten af familien.

Med balance mener jeg ikke konfliktfrihed. Det findes ikke og er også usundt. Med balance mener jeg, en kontruktiv og respektfuld måde, at håndtere de konflikter der opstår.

Parforholdet kan sagtens være svært, føles usikkert og konfliktfyldt selvom man venter barn sammen og virkelig prøver at gøre hvad man kan for at få det til at fungere.

Graviditeten er faktisk et godt tidspunkt, at tage hånd om forskelle og svære udfordringer i parforholdet. I den periode er man helt naturligt mere åben for at sakbe nye mønstre sammen. Og man er måske endnu ikke så fysisk belastet som man bliver med et spædbarn i huset.

Ikke klasissik parterapi – fokus er på bolden!

Det er sjældent klassisk parterapi der skal til – men snarere et dybere forståelse for hinandens reaktioner, ord og følelser. Det styrker nemlig parforholdet.

Når jeg arbejder sammen med par, foregår det ikke som den klassiske parterapi, man nogle gange ser fremstillet på film.

Virkeligheden er nemlig, at der altid er en god grund til at vi reagerer som vi gør. Vi har nogle mønstre, der fx kan trigge hinandens usikkerhed, vrede, afmagt, foragt eller frustration (Det har ALLE par).

Parsamtalerne handler derfor om, at arbejde med det mønster. Om at lære hinandens tanker, følelser at kende. Og vide hvordan det spiller sammen. Sådan at i kan rumme jeres konflikter og håndtere dem konstruktivt og kærligt i stedet for, at det går i hårknude og i måske ikke rigtig kommer videre.

Par der kommer hos mig mens de venter barn, oplever meget konkret, at de bliver stærkere sammen. Kender hinanden bedre og dermed nærmer sig hinanden og mærker tillid og kærlighed også under konflikterne.

Det kræver selvfølgelig lidt arbejde, for når vi har fokus på bolden, er ikke muligt at pege pilen mod hinanden. Vi arbejder i stedet med den dynamik i har sammen, som kan gøre det svært for jer.

Jeg hjælper blandt andet par, som er blevet uplanlagt gravide og ønsker at skabe en familie som kærestepar.

Det kan også være par som hvor en eller begge parter føler sig meget usikre på hinanden.

Eller par der simpelthen bare gerne vil skabe et sundt psykisk grundlag for deres familie sammen

Det får i ud af parsamtalerne

Det er naturligt, at have forbehold mod parsamtaler. Min erfaring er, at vi hurtigt når ind til kernen af jeres fælles mønster. Og har i begge et ønske om at få det bedre sammen, flytter man sig ofte rigtig hurtigt og får det meget bedre sammen inden for relativt kort tid.

Det er en stor sejr, når man begynder, at mærke man fx føler sig tryggere og formår at håndtere konflikterne på en måde som stykrer jer, frem for at drive jer fra hinanden.

I er meget velkommen til, at benytte den uforpligtende forsamtale sammen, for lige at få en fornemmelse af hvordan jeg er og om I fornemmer at vi taler sammen på en måde, der virker for jer begge.

Husk at jeg tilbyder online samtaler – også til par.

Gratis samtale

Jeg tilbyder en gratis og uforpligtende samtale, hvor i kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe jer, inden vi begynder vores samarbejde.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller se ledige tider og selv booke online.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.