Nogle gange skal man bare pakke sig ind og passe på sig selv. Eller er det nu også det rigtige for dig? Er du også i tvivl?

 
Her får du to virksomme beslutningsstrategier, der kan hjælpe dig med at beslutte hvornår du skal sige til og fra overfor sociale arrangementer.

Her op til jul er det, det hyppigste råd jeg støder på til kvinder og mænd i fertilitetsbehandling, at det skal passe på dig selv. Men det er ikke enkelt! For hvad er i virkeligheden er bedst for dig:

Er det bedst for dig at sige fra og dermed risikere at skuffe og skabe afstand til nogle du holder af?

Eller er det bedst for at dig at møde op i en given situation, selvom den er svært for dig at være i?

Det er ikke altid nemt at mærke – så her er en to strategier som med sikkerhed kan hjælpe til at træffe beslutningerne.

Du kan gøre to ting afhængigt at om du finder et klart svar eller ej, når du mærker efter Denne visualisering kan hjælpe dig med at finde svar når du mærker efter.

 

1. Hvis du finder et klart svar når du mærker efter, så følg det. Uanset om du fx vælger at melde afbud et julearrangement hos dine forældre eller juleafslutningen på dit arbejde.

Her kan du finde inspiration til hvordan du kan håndtere det UDEN at skabe afstand til dem du holder af.

 

2. Hvis du ikke finder et klart svar når du mærker efter, så er du nødt til at beslutte dig for, hvad der er mest meningsfuldt for dig at gøre. Måden at gøre det på, er at tage udgangspunkt i dine værdier i livet. Spørg dig selv, hvilke værdier der er vigtige for dig på det område du skal træffe en beslutning omkring. Det kan fx være om det er en væsentlig værdi, at støtte familiens traditioner, også selv om det er udfordrende for dig at være i? Eller vægter højere at være et menneske som kan sige fra.

Hvis vi bruger vores livsværdier som rettesnor, når vi skal en træffe en svær beslutning, så kan det hjælpe os til at vælge det der er ”mest rigtigt” for os. At have truffet et bevidst værdibaseret valg, styrker os desuden i situationer, som er udfordrende for os at være i. Fordi vi hele tiden kan rette fokus på at årsagen til at vi er i den givne situation er, at det fx er vigtigt for os at bakke op om familiens traditioner på trods af vores situation.

 

I denne video guide kan du få ideer, hvordan du kan sætte grænser på en kærlig måde undervejs. Det er nemlig altid lettere at være i svære situationer, når man føler sig sikker på at man kan passe på sig selv.