Din guide til at vælge fødselsforberedelse i  Aalborg

 

Det er godt at vide lidt om de forskellige typer af fødselsforberedelse der findes. Det gør dig i stand til at vælge det fødselsforberedelseskursus, der er rigtigt for lige netop dig.

Hvilken type fødselsforberedelse skal du kigger efter i Aalborg

For at vide hvordan du skal prioritere, når du vælger fødselsforberedelse, er det hjælpsomt kende forskellige, der kan hjælpe dig med at håndtere fødslen.

Ligeledes er det afgørende at, du kender dine (og din partners) ønsker og behov.

Begge dele kan du blive klogere på i fødselsforberedelsesguiden her.

Fødselsforberedelse ved Aalborg Universitetshospital – en god basis.

Når du skal føde på Aalborg fødeafsnit, tilbydes du fødselsforberedelseskurset Hånd om barnet. Det er gratis og afholdes af Aalborg kommune og fødeafdelingens jordemødre.

Kursets mål er dels at favne traditionel fødselsforberedelse, hvor du får viden om fødslens faser, hvad der sker i kroppen og hvilken type smertelindring det er muligt at få, når du skal føde.

Målet er at sikre, at i lander godt i livet som familie.

Er offentlig fødselsforberedelse i Aalborg nok?

Dette kursus er en god basis.  Her får du den basis viden du har behov for.  Det vil være helt fint for nogle af jer der læser med. Her får du en rigtig god basis af viden du kan trække på.

Offentlig fødselsforberedelse er generel og indeholder ikke, værktøjer og træning af forskellige teknikker.

Her er heller ikke fokus på dybdegåendde psykologisk viden og værktøjer, som er en ubeskribelig hjælp, når man møder udfordringer – under fødslen og i livet som forældre.

Det er helt forståeligt. Her kommer man i stedet omkring mange praktiske emner, som fx hvordan i sikrer hinanden juridisk.

Hvad er vigtigt for dig?

Der er ikke prioriteret plads til, at gå i dybden at træne forskellige teknikker, som kan hjælpe dig under fødslen. Det kan fx være mentaltræning, åndedræts-, afspændings- hypnose- eller visualiseringsteknikker.

Ligeledes er der ikke plads til at arbejde med, hvordan du som er med til fødslen, bedst muligt kan hjælpe din fødende partner.

Det kan også være at bekymringer og frygt for fødslen fylder hos jer – og det er vigtigt at få taget ordentligt hånd om i et trygt forum, hvor der er tid til det.

Hvis du vil have ordentlig psykologisk indsigt og mentale værktøjer der hjælper dig under fødslen og når i bliver forældre, er det et must at kigge efter privat fødselsforberedelse.

Fødselsforberedelse der favner og går i dybden

Faktisk findes der kun et fødselsforberedelseskursus i Danmark, der favner alt det du har brug for. Herunder den vigtige psykologiske forberedelse, til at føde og blive forældre. Det er her hos Fertilitet & Familiedannelse, som ligger lidt uden for Aalborg. Det er også muligt at tage kurset online. Du kan læse meget mere om kurset her.

Hvordan ved du, om du skal bruge penge på privat fødselsforberedelse?

Det kan du finde ud af ved (sammen med din partner), at forholde dig til spørgsmålene nedenfor. De hjælper dig med at få klarhed over dine ønsker til fødslen og den første tid som forældre

-Tænker du at kroppen er skabt til at føde og derfor ”ved” hvad den skal under fødslen?

-Føler du dig tryg ved, at din jordemoder under fødslen, kan guide jer i, hvad du skal gøre for at komme igennem godt fødslen?

-Eller føles det mere trygt, at have forberedt jer ved hjælp af mental træning og træning af konkrete teknikker, der kan hjælpe under fødslen?

-Det kan være udfordrende, når det lille barn skal lære at amme. Har i tillid til at hvis amningen bliver svær at få igang, så løser i det hen ad vejen?

-Eller vil i gerne være så forberedt som muligt, så i kan tackle det forholdsvist sikkert og roligt, hvis amningen driller?

-Tænker i, at i nok skal kunne løse de konflikter og udfordringer der opstår efter fødslen.

-Vil i gerne løse problemerne, før situationen spidser til og i bliver alt for pressede?

-Vil i gerne skabe grundlag for en god start, ved at forberede jer mentalt og følelsesmæssigt på fødslen og livet som familie. Fx ved at kende de reaktionsmønstre og psykologiske mekanismer, der er på spil under og efter fødslen. Og ved at få konkrete værktøjer som hjælper jer med at forholde jer til udfordringerne i fællesskab, på en rolig og kærlig måde?

-Føler du dig tryg ved at føde og føler du at du er i gode hænder?

-Eller har du behov for at arbejde med din tanker omkring fødslen?

Sådan bruger du dine svar

Fortæller svarene dig, at du gerne vil have dybdegående viden, værktøjer og erfaring med konkrete teknikker.

Og forstår du værdien i at forberede jer følelsesmæssigt til, at tackle de udfordrende situationer, der på et eller andet tidspunkt opstår hos alle fødende og forældre.

Så kan det være det helt rigtige for dig, at søge et privat fødselsforberedelsekursus, som supplement til det offentlige tilbud.

Hvilken fødselsforberedelse er den rette for dig?

Vil du vide mere om de enkelte teknikker du kan lære?

Nogle fødselsforberedelseskurser centrerer sig om specifikke fødeteknikker. Derfor er det vigtigt at vide lidt om fordelene ved de enkelt teknikker og derefter gøre op med dig selv hvad der kunne være godt for dig at dykke ned i.

Hvis du lige nu sidder og tænker, at du gerne vil træne teknikker, som kan hjælpe dig under fødslen, så kan du læse meget mere om fordelene ved de enkelte teknikker her.

Aalborg byder på Danmarks mest dybdegående og grundige forberedelse til fødsel og familieliv

Hos Fertilitet & Familiedannelse, finder du Danmarks mest dybdegående fødselsforberedelse. Kurset har fokus på mental træning, som du kan bruge under fødslen. Du kan lære at træne både åndedræts-, massage, visualisering og afspændingsteknikker.

Som fødselshjælper får du helt konkrete virksomme værktøjer du kan bruge til, at hjælpe din kæreste under fødslen.

Fertilitet & Familiedannelses familie- og fødselsforberedelse, er det eneste kursus i Danmark, der også forbereder jer ordentligt til, at tackle de følelsesmæssige og mentale udfordringer i møder under fødseln og når i er blevet forældre.

Kurset er individuelt. Og kan derfor tilpasses individuelt efter jeres behov og ønsker. I deltager sammen som par, hvis det er muligt for jer. Det kan afholdes fysisk eller online.

Med ønsket om en god fødsel og en dejlig start på livet som forældre

Laura

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mænd og kvinder der oplever barnløshed, fertilitetsbehandling og graviditetstab helt tæt på og mennesker der har det svært, mens de venter barn og efter de er blevet forældre. Du kan læse meget mere om hvad jeg kan hjælpe med i menuen ovenfor.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (ogå online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig.

Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din situation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.