Før fødslen

Jeg tilbyder individuel  fødselsforberedelse der bliver tilrettelagt præcist efter jeres behov, bearbejdning af tidligere traumatiske fødselsoplevelser, hjælp ved fødselsangst og samtaler der hjælper dig med at afklare valg af fødselsmåde, fx efter en tidligere traumatisk fødsel

Fødselsforberedelse

Min baggrund som jordemoder og uddannet i pædagogosik psykologi  betyder, at vi har mulighed for at gå dybt ind i de følelsesmæssige aspekter og styrke din mentale forberedelse, til den fødsel du har foran dig.

Når mine klienter kommer til mig, fordi de har brug for sparring eller samtaler før fødslen, er det i nogle tilfælde, fordi de søger fødselsforberedelse, som i langt højere grad inddrager det psykiske aspekt, end du finder det noget andet sted.

Andre fødselsforberedelseskurser fokuserer alene på den fysiske del af fødslen og forskellige coping-teknikker.

De berører ikke de følelsesmæssige og mentale aspekter, der er forbundet med at skulle føde og med at være med til sit barns fødsel, som mand eller partner.

Og dermed imødekommer disse typer af fødselsforberedelse, slet ikke behovet hos kvinder og mænd med  interesse for at bruge det mentale, som deres stærkeste kort ved en fødsel.

Har du behov for psykologisk støtte op til en fødsel og særligt tilrettelagt fødselsforberedelse? Det finder du hos mig.

Fødselsangst hos mænd og kvinder

Det kan være du som gravid, mærker decideret angst for fødslen. Det kan også være du gerne vil være gravid, men har svært ved at beslutte dig for det, fordi  tanken om fødslen holder dig tilbage.

Som mand kan det være, at du mærker voldsomt ubehag bare ved tanken om fødslen – og er i tvivl om du skal med til fødslen.

Årsager til fødselsangst

Der er mange naturlige grunde til at man kan være bange for at føde eller ikke har lyst til at komme med til fødslen.

Det kan fx. være hvis du som kvinde har født før, eller som mand har stået på sidelinjen til en fødsel, der har været  en voldsom oplevelse for dig.

Det kan også være historier, billeder og forestillinger du har samlet gennem dit liv. Der behøver ikke at ligge en direkte eller dramatisk grund bag fødselsangst. Fødseslangst er noget alle kan opleve.

Hvis du har været udsat for traumer, fysiske overgreb tidligere eller ulykker, kan det sætte sig som en angst for fødslen. Fødslen kan forekomme som  endnu et fysisk kontroltab.

Det er meget vigtigt at du tager det alvorligt og overvejer at søge hjælp, enten hos mig eller en anden som er specialiseret inden for området. For der er rigtig meget man kan gøre, sådan du får det anderledes.

Hvordan virker det?

Jeg hjælper dig med at få ro og tillid til processen du skal igennem sammen går vi ind i det som virker grænseoverskridende, uoverskueligt eller uudholdeligt at skulle igennem i forbindelse med fødslen.

Det gør en verden til forskel, at få kigget på det forud for fødslen. Jeg hjælper dig i kontakt med nogle vigtige mentale ressourcer i dig og du vil komme til, at være mere “i ro” med det som venter på dig. 

Dine følelser omkring fødslen kan sagtens ændre sig i løbet af graviditeten. Mange oplever at føle sig mere klar, når de nærmer sig termin. Men hvis du mærker decideret frygt,  kan det virkelig være en fordel, at begynde og bearbejde det allerede tidligt i graviditeten.

Husk at du altid er velkommen til at ringe til mig, gratis og uforpligtende på 60635720, for at blive klogere på om jeg kan hjælpe dig. 

Samtaler om valg af fødselsmåde

Det kan også være du har behov for at blive afklaret om hvordan du skal føde –  fx ved kejsersnit eller vaginalt, eller om fødslen skal sættes i gang.

Når vi taler om fødselsmåder er vi oppe imod rigtig mange normer og indgroede billeder af, hvordan vi tror vi bør føde. Derfor kan det være enormt svært, at finde ud af, hvad der er rigtigt at gøre for dig.

Hos mig kigger vi ikke alene på de praktiske, medicinske og fysiske aspekter ved din situation. Vi ser også på det følelsesmæssige og arbejder hen imod, at du kommer til at hvile i, at den beslutning du træffer er den rigtige beslutning. 

Her kan vi ofte nå i mål på bare en enkelt samtale. Denne ene samtale kan være guld værd i forhold til, at du finder ro med din beslutning  – og på den måde slipper for at bruge mere energi på, hvad der er den rette vej for dig.

Uforpligtende samtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller se ledige tider og selv booke online.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.