Graviditet efter fertilitetsbehandling 

Du har formentligt arbejdet hårdt og længe på at blive gravid og måske har mistet flere gange tidligere. 

Så er det naturligt, at du har mange bange tanker og bekymringer, for om din krop kan gennemføre graviditeten og om dit barn overlever. Det er svært at have en let og ubekymret graviditet, når man først har oplevet, hvor sårbart det kan være.

De kvinder og mænd som kommer hos mig, mens de er i fertilitetsbehandling, fortsætter ofte hos mig under graviditeten. Indtil de føler sig mere trygge ved, at de kommer til at stå med deres lille barn i armene, når de når terminstidspunktet.

Vores kontakt giver dem en tryghed og gør deres graviditet langt lettere at være i. De finder simpelthen mere ro med situationen.Derfor ved jeg også hvor usikker graviditeten kan føles, når man er på den anden side af behandlingen og endelig står med en positiv test.

Jeg hvor hvor sårbar man føler sig, når man har oplevet en eller flere tidlige eller sene graviditetstab.

Det kan være udmattende at opleve, at det man troede var målstregen – nemlig at blive gravid – slet ikke er det. At måstregen nu har rykket sig til den dag man sidder med et levende barn i armene. 

Det kan være svært at tro på det, svært at have tillid til det at det lykkedes. Du kan føle dig meget ængstelig. Det som skulle føles godt, er nu blot en ny svær situation.

Måske lever du fra scanning til scanning lige nu?

Måske er du ked af ikke at kunne nyde graviditeten?

Situationen bliver ofte sværere at være i, fordi man bærer en del følelsesmæssig stress med sig, fra det forløb man har kæmpet sig igennem op til graviditeten.

Jeg kan ikke udtrykke nok, hvor meget samtaler kan lindre og hjælpe dig her. Samtaerne giver plads til dine følelser og tanker. De hjælper dig med at håndtere dine bekymringer. Fordi jeg også er jordemoder, kan du bruge mig til at spare omkring de signaler du mærker i kroppen, eller de beskeder du fx får på sygehuset, der gør dig utryg.

Samtalerne hjælper dig til at finde ro, fordi følelserne får plads, fordi du får værktøjer til at håndtere dine tanker og fordi du føler dig mere tryg.

Ofte slutter forløbene omkring halvvejs i graviditeten, nogle gange tidligere eller senere afhængigt at din historie og dine behov. Har du mistet tidligere, skal man ofte over det punkt for man tidligere har oplevet at miste.

Uforpligtende samtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig. Den er du hjerteligt velkommen til at benytte.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller booke online uforpligtende samtale online nedenfor.

.

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.