Gravide & kommende forældre

Graviditet efter graviditetstab og fertilitetsbehandling

Det kan være, du har arbejdet hårdt og længe på at blive gravid og måske har mistet flere gange.

Så er det naturligt, at du har mange bange tanker og bekymringer, for om din krop kan gennemføre graviditeten og om dit barn overlever.

De kvinder og mænd som kommer hos mig, mens de er i fertilitetsbehandling, fortsætter ofte hos mig under graviditeten.

Indtil de føler sig mere trygge ved, at de kommer til at stå med deres lille barn i armene, når de når terminstidspunktet.

Vores kontakt giver dem en tryghed og gør deres graviditet langt lettere at være i. De finder simpelthen mere ro med situationen.

Overvejer du at vælge en abort?

Det kan være du overvejer en abort, eller ønsker din kæreste skal afslutte graviditeten. Her kan afklarende samtaler være en stor hjælp. Ligesom parsamtaler kan være frugtbart, når i har forskellige ønsker til hvad der skal ske.

Til dig der skal være far

Det kan også være du skal være far og mærker at det udfordrer dig. Det kan være fordi moderen til dit barn blev gravid, uden i havde planlagt det, eller uden du ønskede det.

Det kan være du ikke har lyst til, at skulle være far lige nu og slet ikke føler dig parat til det.

Det kan være du føler dig vred, uden handlemuligheder og er frustreret over situationen. Det er helt naturligt, og stik i mod hvad mange tror, også almindeligt at det sådan i din situation.

De tanker og følelser kan skabe en masse uro og konflikter – eller betyde du trækker dig ind i dig selv.  Men det er noget du kan arbejde dig ud af sammen med mig, hvis du har mod på at åbne op omkring det.

Det kan også være du er et helt andet sted. Nemlig der hvor du føler dig fuldstændig klar til at blive far og få en familie.

Som kommende far, er det også naturligt at mærke bekymringer for din gravide partner og det barn du venter.

Hos de klienter jeg møder, hænger det ofte sammen med, at i har kæmpet længe for at blive forældre, måske har oplevet at miste et barn, eller hvis din kæreste fx. er syg under graviditeten.

I det tilfælde kan du let komme til at overse dig selv – og her kan bare en enkelt eller to samtaler gøre en verden til forskel for dig. Det kan give dig dine gode kræfter tilbage – noget som du måske har rigtig meget brug for netop nu.

Hvad oplever andre kommende forældre?

Jeg oplever at der er mange grunde til, at det er svært bare at være glad og nyde det, når man venter barn. Derfor kan det sagtens være, du oplever noget helt andet end beskrevet ovenfor.

Fælles for mange er, at når vi venter barn og ikke bare kan  sige, at vi har det godt og glæder os til at være forældre,  kan vi nemt komme til at føles os forkerte, eller blive triste over at det er sådan.

Men der er en årsag til, at du har det som du har det og jeg møder mange som ikke  oplever graviditeten som en ubekymret og glædelig tid. Det er almindeligt at have tanker som:

“Jeg tror ikke mit barn overlever, vi kan ikke være så heldige at få et levende barn” eller 

“Mit barn må være misdannet eller sygt” eller

“Mit barn i maven har det ikke godt” eller

“Den her graviditet føles som en klods om benet” eller

“Nu er der ingen vej tilbage” eller

“Hvad nu hvis jeg/hun aborterede, så kunne jeg få mit gamle liv igen”

” Jeg bliver aldrig nogen god forældre” m.v. ….

Selvom tankerne er almindelige, kan de være svære at leve med. De kan være årsag til destruktiv selvkritik og skabe indre og ydre konflikter i dit liv.

Heldigvis hjælper det, at gå ind og skabe plads til de følelser, der er årsag til tankerne, så du i stedet for at mærke en masse modstand, bliver i stand til at rumme det som er svært.

Hvordan virker samtalerne?

Uanset om…

-du bekymrer dig om dit lille barns, dit eget, eller din kærestes ve og vel

-du mest af alt har lyst til at spole tiden tilbage

-du har brug for at få tillid til, at du kan udfylde forældrerollen

så skal du vide at samtalerne hos mig kan flytte rigtig meget hos dig.

Samtalerne virker forløsende og skaber indsigter, som sætter vind i de sejl, der gør at du får det bedre og har lettere ved at være i din situation (og i mange tilfælde også begynder at nyde graviditeten).

At begynde og kigge på det, som bekymrer dig, eller begynde at sætte ord på følelser og tanker der er ubehagelige, giver nemlig plads, så du lettere kan komme i kontakt med positive følelser og  tanker om graviditeten og det at skulle være forældre. 

Det er selvfølgelig meget forskelligt hvad mine klienter  kommer med og har behov for. Derfor arbejder vi altid sammen, ud fra hvordan det er menings- og virkningsfuldt for dig.

Uforpligtende samtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller se ledige tider og selv booke online

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.