Graviditet og kommende forældre

Jeg hjælper…

Dig der er gravid og er bekymret

Dig der har det svært fysisk eller følelsesmæssigt under graviditeten

Dig der skal være far, eller medforælder og venter barn

Laura Kjær Jacobsen - Klinik for Fertilitet & Familiedannelse

En-til-en samtaler og terapi

Jeg tilbyder individuelle samtaler i min klinik i Skørping eller on-line på en sikker platform. Hvis du er indlagt i forbindelse med graviditeten i, kommer jeg også gerne til dig. Under samtalerne arbejder vi ud fra din situation, dine tanker og følelser. Samtalerne er selvfølgelig også for dig, der skal være far og oplever, at graviditeten er en udfordrende periode i dit liv.

Der er mange grunde til, at en graviditet kan være svær

Det kan være, du har arbejdet hårdt og længe på at blive gravid og måske har mistet flere gange. Så er det naturligt, at du har mange bange tanker og bekymringer, for om din krop kan gennemføre graviditeten og om dit barn overlever.

De kvinder som kommer hos mig, mens de er i fertilitetsbehandling, fortsætter ofte hos mig under graviditeten. Indtil de føler sig mere trygge ved, at de kommer til at stå med deres lille barn i armene, når de når terminstidspunktet. Vores kontakt giver dem en tryghed og gør deres graviditet langt lettere at være i. De finder simpelthen mere ro med situationen.

Det kan også være, at du er syg i forbindelse med din graviditet, lider af svær bækkenløsning eller af kvalme og opkast og i perioder må være indlagt. I de tilfælde vender graviditeten fuldstændig op og ned på det liv, du havde før du blev gravid. Dertil kommer de smerter og det fysiske ubehag du oplever. Det er naturligt, at det er enormt udfordrende at være i. Det kan vække en masse ubehagelige tanker og følelser i dig. Derfor er det normalt hvis det betyder, at du har svært ved at glæde dig over graviditeten, eller svært ved at knytte dig til det lille barn du venter.

En graviditet kan også være svær at rumme, særligt hvis den er uventet eller uplanlagt. Også planlagte graviditeter kan være svære at forholde sig til. Måske du mest af alt ønsker du ikke var blevet gravid. Det kan være du oplever usikkerhed om din fremtid og måske også i dit forhold til barnets far. Det kan også være at du har haft en svær opvækst, eller fx har oplevet at miste en forældre som barn – oplevelser der kan komme op og påvirke dig, nu du selv skal være mor, som måske gør dig bekymret, bange eller betyder at du føler dig nedtrykt og magtesløs. 

Særligt til dig der skal være far

Det kan også være du skal være far og mærker at det udfordrer dig. Det kan være fordi moderen til dit barn blev gravid, uden i havde planlagt det, eller uden du ønskede det. Det kan være du ikke har lyst til, at skulle være far lige nu og slet ikke føler dig parat til det. Det kan være du føler dig vred, uden handlemuligheder og er frustreret over situationen. Det er helt naturligt, og stik i mod hvad mange tror, også almindeligt at det sådan i din situation! De tanker og følelser kan skabe en masse uro og konflikter – eller betyde du trækker dig ind i dig selv.  Men det er noget du kan arbejde dig ud af sammen med mig, hvis duhar mod på at åbne op omkring det.

Det kan også være du er et helt andet sted. Nenlig der hvor du føler dig fuldstændig klar til at blive far og få en familie. Som kommende far, er det også naturligt at mærke bekymringer for din gravide partner og det barn du venter. Hos de klienter jeg møder, hænger det ofte sammen med, at i har kæmpet længe for at blive forældre, måske har oplevet at miste et barn, eller hvis din kæreste fx. er syg under graviditeten. I det tilfælde kan du let komme til at overse dig selv – og her kan bare en enkelt eller to samtaler gøre en verden til forskel for dig. Det kan give dig dine gode kræfter tilbage – noget som du måske har rigtig meget brug for netop nu.

Hvad oplever andre kommende forældre?

Jeg oplever at der er mange grunde til, at det er svært bare at være glad og nyde det, når man venter barn. Derfor kan det sagtens være, du oplever noget helt andet end beskrevet ovenfor.

Fælles for mange er, at når vi venter barn og ikke bare kan  sige, at vi har det godt og glæder os til at være forældre,  kan vi nemt komme til at føles os forkerte, eller blive triste over at det er sådan. Men der er en årsag til at du har det som du har det og jeg møder mange som ikke  oplever graviditeten som en ubekymret og glædelig tid. Det er almindeligt at have tanker som:

“Jeg tror ikke mit barn overlever, vi kan ikke være så heldige at få et levende barn” eller 

“Mit barn må være misdannet eller sygt” eller

“Mit barn i maven har det ikke godt” eller

“Den her graviditet føles som en klods om benet” eller

“Nu er der ingen vej tilbage” eller

“Hvad nu hvis jeg/hun aborterede, så kunne jeg få mit gamle liv igen”

” Jeg bliver aldrig nogen god forældre” m.v. ….

Selvom tankerne er almindelige, kan de være svære at leve med. De kan være årsag til destruktiv selvkritik og skabe indre og ydre konflikter i dit liv. Heldigvis hjælper det, at gå ind og skabe plads til de følelser, der er årsag til tankerne, så du i stedet for at mærke en masse modstand, bliver i stand til at rumme det som er svært.

Hvordan virker samtalerne?

Uanset om du bekymrer dig om dit lille barns, dit eget, eller din kærestes ve og vel, eller du mest af alt har lyst til at spole tiden tilbage, reller har brug for at f tillid til at du kan udfylde forældrerollen, så skal du vide at samtalerne hos mig kan flytte rigtig meget hos dig. Samtalerne virker forløsende og skaber indsigter, som sætter vind i de sejl, der gør at du får det bedre og har lettere ved at være i din situation (og i mange tilfælde også begynder at nyde graviditeten). At begynde og kigge på det, som bekymrer dig, eller begynde at sætte ord på følelser og tanker du skammer dig over, giver nemlig plads, så du lettere kan komme i kontakt med positive følelser og  tanker om graviditeten og det at skulle være forældre. 

Det er selvfølgelig meget forskelligt hvad mine klienter  kommer med og har behov for. Derfor arbejder vi altid sammen, ud fra hvordan det er menings- og virkningsfuldt for dig.

Gratis afklarende samtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale i telefonen, bare ring 60635720. Her kan du også få et bedre indtryk af om jeg er den rette til at hjælpe dig.

Du er velkommen til kontakte mig på telefon/sms  60635720 eller mail familiedannelse@outlook.com for booking af en tid.

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.

Laura Kjær Jacobsen - Klinik for Fertilitet & Familiedannelse