Samtaler der understøtter vægttab

 

Det er rigtig, rigtig svært, når man får at vide, at man skal tabe sig inden man kan få hjælp til at blive gravid.

Mange af de kvinder jeg taler med oplever dette. Og det er ofte kvinder der har kæmpet med vægten det meste af deres liv.

De ved godt hvor svært, måske næsten umuligt der er for dem, at tabe sig.

For det har prøvet et utal af gange.

De har ikke så let ved at tabe sig som andre mennesker – også selvom de ønsker sig et barn mere end noget andet.

Vægttab handler nemlig ikke bare om vilje og kalorier, men om så mange andre ting. Blandt andet hvordan ens krop og sind fungerer.

Men det kan være ubeskriveligt svært og smertefuldt, at rumme det ansvar man kan føle.

Det er normalt at føle, at hele ansvaret og skylden, hvis ikke det lykkedes at blive forældre ligger på ens skuldre. Selvom det på ingen måder er rimeligt, at noget menneske skal føle sådan.

Der følger ofte en enorm skyld og mange gange også skam med, hvis tallet på vægten holder én fra at komme i fertilitetsbehandling.

Det medfører ofte svære tanker, og stille selvkritik. Dertil kommer de tanker, følelser og den stress man oplever fysisk og følelsesmæssigt fordi man føler sig langt fra sin drøm om at få et barn.

Men når man vil tabe sig, hardet stik modsatte en stor betydning:

Ro i nervesystemet, omsorgsfuldhed og respektfulde tanker om sig selv, er fantastiske hjælpere, når man er igang med et vægttab.

Gennem samtalerne skaber vi et rum for netop dette. Ro, respektfuldhed og omsorgsfuldhed over for dig selv.

Et rum hvor du kan være dig, med alle dine følelser og tanker. Et rum hvor vi udvikler måde du “taler” til dig selv og tænker om sig selv, sådan at du begynder at være langt mere undersøttende over for dig selv.

Det støtter dig til at nå i mål med dit vægttab og komme igang med fertilitetsbehandling eller sådan,  at du øger dine chancer for, at blive gravid helt spontant.

Vi arbejder med at erstatte selvkritik med selvrespekt om selvomsorg og du får mentale værktøjer der understøtter dit vægttab.

Den nye måde, du lærer at behandle dig selv ordentligt på, vil være en du tager med dig og altid kan vende tilbage til, når du mærker selvkritikken tager overhånd og holder dig fast eller gør skade på dig og dit liv.

Her finder du en podcast episode, jeg har lavet om netop vægttab i forbindelse med fertilitetsbehandling.

 

Gratis forsamtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig. Den er du hjerteligt velkommen til at benytte.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller booke online uforpligtende samtale online nedenfor.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der oplever barnløshed og fertilitetsbehandling på nærmeste hold.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysiske eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.