Usikker på dit parforhold? Lette veje til at styrke kærligheden – når overskuddet mangler

 

Parforholdet for nye forældre: Tryghed i relationen er vigtig.

At blive forældre til et spædbarn påvirker naturligvis parforholdet. Det kan være at du der læser med, netop oplever dette.

Du kan være en af de heldige der oplever stor glæde og samhørighed – og et godt samarbejde med din partner.

Det kan også være du har det lidt anderledes. Du savner måske din partner, mærker skuffelse, bekymring over jeres parforhold og oplever at i har svært ved at arbejde sammen og støtte hinanden i forældrerollen og den dagligdag i gerne vil have.

 

Er du også i tvivl om dit parforhold?

Ikke sjældent oplever jeg forældrepar, der stiller spørgsmålstegn ved deres parforhold på et eller andet tidspunkt i løbet af de første år som forældre. De bliver usikre på om deres kæreste er den rette for dem og for om de kommer igennem tiden med børn som et par.

Når et barn fødes ind i det der før var en kæresterelation, så kan det ikke undgås at det kaster lys på de steder vi værdimæssigt er allermest forskellige. Jeg måder par der sammen troede de ville være det mest perfekte forældrepar, fordi de tidligere i høj grad er kommet uden om uenigheder og konflikter. Men når den lille er der, så ændrer det sig og de opdager de forskellige værdier og ønsker de ikke tidligere lagde mærke til.

 

Manglende overskud – og hvad så?

Andre forældrepar oplever hvordan det at være forældre, med den øgede belastning på relationen der ligger i at være dette, slider på relationen. At deres ressourcer i høj grad bruges på børnene, reducerer deres overskud til hinanden. Og her tænker jeg ikke nødvendigvis på sex og samtaler – men et kærligt, glædeligt nærvær hvor man møder hinanden og giver kærligt tilbage til hinanden. Viser at man glædes ved den anden.

Det er så nemt at tænke vi skal holde kontakten ved lige ved at lave date-nights og have dybe samtaler og regelmæssig sex. Men hvad når overskuddet bare ikke er der. Eller trygheden ved hinanden ikke giver lysten til det? Hvad nu hvis travlheden i hverdagen og omsorgen for barnet/børnene tager alt hvad man har at give?

 Det er nemlig sandheden for en del småbørnsforældre. Og det er ikke NOGENS SKYLD.  Det er de omstændigheder man lever under. Det kan være et barn der vågner ofte, græder meget, er sygt, dyb ensomhed mens man er på barsel, skænderier og meget, meget mere.

 

Hvordan kan man handle på det?

Det at det ikke er nogen skyld betyder ikke, at man ikke er nødt til at tage ansvar og handle på det. Hvis man mærker man glider fra sin partner, måske næsten usynligt langsomt – men over tid kan se at det sker – er det vigtigt man gør noget. Det kan være ved at gå på opdagelse i det mønster man har når man har en konflikt:

Hvordan starter konflikten?  

Lytter vi virkelig til hinanden?

Er vi i stand til at fortælle den virkelige årsag til at vi nu har endnu en konflikt?

Hvornår trækker den ene sig?

Hvordan kan vi undgå dette mønster?

Hvordan får vi skabt tryghed, måske pauser undervejs og en ordentlig tone i vores skænderier, så vi kan være i det. Hvordan får vi sammen gendannet trygheden mellem os ved at reparere konflikten, så den ikke sætter varige spor i relationen?

Tryghed og kærlighed på mikrobasis

Ovenstående spørgsmål, kan være vigtige veje ind i at arbejde hen imod at skabe tryghed i relationen og så er det vigtigt at arbejde på, at fremme trygheden på mikrobasis. Hvordan dette gøre kan du læse om lige her i denne fine lille og meget effektive inspiration til at øge følelsen af kærlighed imellem jer.

Hvis du og din kæreste gerne vil kommunikere bedre under konflikter, finder du her en kort og overskuelig artikel jeg har skrevet om klar og kærlig kommunikation i parforholdet som du kan få rigtig meget ud af at læse.

God fornøjelse med det – parforholdet er fundamentet i står på – det er så meget værd når vi elsker og føler os elsket.

 

 

 

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mænd og kvinder der oplever barnløshed, fertilitetsbehandling og graviditetstab helt tæt på og mennesker der har det svært, mens de venter barn og efter de er blevet forældre. Du kan læse meget mere om hvad jeg kan hjælpe med i menuen ovenfor.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (også online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig.

Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din situation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.