Til dig, der vil gøre alt for at hjælpe dit barn

Som forældre vil man gøre alt for at hjælpe sit lille barn, når det har det svært. Det er helt naturligt og egentligt både fornuftigt og sundt

Det udfordres dog af, at der i dag findes så mange personer og instanser, der har bud på fantastiske metoder, som kan hjælpe. Det kan være svært at finde rundt i. Og det kan i værste fald betyde at man mister tilliden og forbindelsen til sig selv som forældre.   

Man kan nemlig meget let fare vild i de mange råd, anvisninger og ikke mindst potentielle løsninger på de problemer ens barn har.

De syv råd er ikke syv nye gyldne løsninger du skal forholde dig til. De er et refleksionsværktøj, der kan hjælpe dig med at forholde dig til hvordan du bruger råd fra andre – både privat og online. Du vil mærke hvis du er faret vild og rådene vil kunne hjælpe dig tilbage i kontakten med dig selv (og din tillid til dig selv som forældre – hvis du er i en situation lige nu, hvor den ligger på et meget lille sted)

 

  1. Lad ikke råd og reklamer fra andre, definere om du gør det godt nok som forældre. De mange muligheder kan efterlade dig med en følelse af, at du ikke gør det godt nok.
  2. Erkend, at en hel industri lever af, at fortælle forældre, at der findes løsninger på deres problemer. Ligesom de alle er dygtige til at argumentere for hvorfor deres løsning er den helt rette.
  3. Årsagen til problemer hos små børn er ofte multifaktorelle. Når andre fortæller at en enkelt ting har gjort hele forskellen for dem, så vil det enten være en sjældent forekommende eller en ren tilfældighed der faldt sammen med at deres problem løste sig.
  4. De mange råd, som hjælper de få, er med til at gøre dig usikker og give dig en følelse af at være utilstrækkelig – for der er altid noget mere kunne prøve af.
  5. Accepter at ikke alt omkring små børn kan løses. De fleste udfordringer, kan man ikke hjælpe børnene ud af og man må i stedet hjælpe børnene igennem og støtte dem så roligt og kærligt som muligt undervejs.
  6. Det giver god mening at ville løse vores børns udfordringer. Men vær opmærksom på om de veje du vælger, reelt giver mening eller blot skaber mere uro hos dig.
  7. Når vi forældre hele tiden leder efter det næste der måske kan hjælpe vores barn, giver det en konstant søger og uro. Det fjerner os fra at acceptere at vi er i en hård situation sammen med vores børn, som vi skal hjælpe dem til at stå igennem.

 

Tro på dig selv, hvil i at du godt kan gøre nok, tal med din partner, venner og familie når det er svært at være forældre.

 

Med kærlig hilsen (fra en der har været der selv engang :))

 

Laura

Er du bekymret for om du har en fødselsdepression? Og har du lyst til at teste det i fred og ro – så finde du en gratis online test her

 

 

 

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mænd og kvinder der oplever barnløshed, fertilitetsbehandling og graviditetstab helt tæt på og mennesker der har det svært, mens de venter barn og efter de er blevet forældre. Du kan læse meget mere om hvad jeg kan hjælpe med i menuen ovenfor.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (ogå online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig.

Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din situation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.