Barnløshed er smertefuldt.

Den rette samtaleterapeut kan være guld værd

Det kan være du lige nu kæmper dit livs kamp for at få et barn gennem fertilitetsbehandling.

Måske du er i overvejelser om sæddonation, ægdonation eller adoption.

Eller det kan være, at du kigger ind i en fremtid, hvor du ved du ikke kommer til, at blive forældre.

Den smerte der kan være forbundet med barnløshed er ubeskrivelig. Uanset hvor du befinder dig i processen, kræver det rigtig meget af dig.

Uanset om du lige nu lever med op og ned ture,  frygten og uvisheden.

Eller om du er der hvor du må arbejde med at slutte fred med, at du ikke bliver forældre og skal til at skabe et godt liv for dig selv på en anden måde, end den du inderligt ønsker dig.

Derfor er det ikke underligt hvis du synes du går og kæmper med en masse svære tanker og følelser. Eller måske føler du sidder fast i dit liv.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der oplever barnløshed og fertilitetsbehandling på nærmeste hold.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysiske eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Hvis du gerne vil mærke hvilken forskel, samtaler kan gøre for dig, er du velkommen til at booke en uforpligtende samtale med mig

Du kan bruge samtalen til at få lidt luft og lidt ro indeni. Og evt. til at fornemme, om jeg er den rigtige til at hjælpe dig.

At skulle leve et liv som barnløs er…

Når du læser med her ved jeg, at du ved hvor udfordrende det kan være, at fortsætte sit almindelige liv, når man pludselig skal til at tænke på sig selv som ufrivillig barnløs.

Det forandrer alting, når ens ønske pludseligt bliver bremset. Eller når man med sikkerhed ved, at man aldrig skal blive nogens mor eller far. Man skal finde ud af at være i en verden, der bare kører videre omkring en – at alle andre oplever det, man selv går at drømmer om.

Venner får familie og børn. De er pludselig et andet sted. Der hvor man selv gerne vil være. Man bliver måske overhalet at sine yngre søskende eller yngre kollegaer.

Ens forældre er bekymrede eller fatter ikke hvordan det er, at være i dine sko.

Der presser sig helt andre emner og rigtig meget “ked-af-det-hed” på mellem dig og din partner (hvis du ikke er single).

Måske i bliver i stærkere sammen. Måske du føler i glider fra hinanden. Føler i ikke forstår hinanden. Ikke er samme steder. Ikke er enige om hvordan i skal håndtere barnløsheden.

Det kan være dit billede af dig selv bliver udfordret. Du ser sider af dig selv, som du ikke kender. Det er svært at blive ved med, at være den du var.

Din økonomi bliver måske lidt presset – og du kan ikke gøre de ting du ellers gerne ville.

Og det er jo bare en brøkdel af de,t som er på spil, når man oplever barnløshed.

Så det er ikke underligt, hvis du bliver overvældet har det virkelig svært.

Ufrivillig barnløshed: Sådan finder du den rette terapeut!

Ufrivilligt barnløs find psykolog

Jeg hjælper mennesker i din situation

Gennem samtaler og terapi. Uanset om du stadig kæmper og håber, eller om du arbejder på, at indstille dig på et liv uden børn.

Der er nemlig nogle helt særlige psykologiske mekanismer i spil inden i os, når vi oplever ikke at kunne få, de børn vi ønsker os.

Kombinationen af at være jordemoder og kandidat i pædagogisk psykolog betyder, at jeg har en dyb indsigt i de følesesmæssige oplevelser du har. Samtidig med, at jeg helt konkret og praktisk ved hvad du går igennem i dit behandlingforløb eller efterfølgende.

Du får det rum du har behov for.

Nogle har mest af alt brug for et sted, at tale om det hele. Nogle har brug for vejledning at være i livet, med alle de forandringer og særlige vilkår det skaber, at være barnløs og måske i fertilitetsbehandling.

Tryghed og tillid er vigtigt

Det er vigtigt at du føler dig tryg og godt tilpas hos mig. Det er derfor jeg tilbyder en uforpligtende forsamtale, som vi kan afholde ved fysisk fremmøde, i telefonen eller online – alt efter hvad du foretrækker.

En tryg stemning i rummet mellem os nemlig meget betydningsfuldt, for at du føler dig godt hjulpet.

Derfor har jeg under næste billede, skrevet et lille indlæg om, det vi ved fra forskning, du bør tage højde for, sådan at du finder den helt rette psykolog eller terapeut. Én der for alvor formår at hjælpe dig i din situation.

Online samtaler og terapi ved barnløshed og fertilitetsbehandling

Hvis du overvejer at række ud og tage kontakt til mig, og du bor langt fra klinikken i Skørping (mellem Aalborg og Århus), spekulerer du måske på om jeg tilbyder online terapi. Det gør jeg selvfølgelig.

Ca. halvdelen af samtaleforløbne hos mig, foregår online og det fungerer rigtig godt for mine klienter. Forskning underbygger at online terapi, er lige så virkningsfuldt som terapi ved fysisk fremmøde og det afspejlder den oplvelse jeg har det det, sammen med mine klienter.

Sådan finder du en psykolog eller terapeut, som  virkelig er en hjælp for dig, der oplever barnløshed

Foskningen viser, at særligt to faktorer gør sig gældende, når man skal vælge en terapeut eller psykolog. Og disse faktorer har også en stor betydning, når man leder efter psykologhjælp som barnløs, for at man føler sig ordentligt hjulpet i kraft af sit terapiforløb.

hjælp til sorgen over at være ufrivilligt barnløs
  • Din psykolog eller terapeut skal have indgående viden om barnløshed

Det er vigtigt, at den terpeut eller psykolog du vælger ikke er generalist, men har en dybdegående viden om, hvad det vil sige at være ufrivilligt barnløs.

Der er nogle helt særlige psykologiske mekanismer i spil, fordi ønsket om at få et barn, er tæt knyttet til vores biologiske drifter.

Derfor kræver det også særlig viden og nogle særlige terpauetiske tilgange, at arbejde med barnløshed. Følelserne forsvinder ikke bare ved, at fjerne fokus eller ved at tænke dem væk. Eller ved at arbejde sig væk fra dem gennem kognitiv terapi.

Disse tilgange kan godt give mening i nogle sammenhænge. Men det skal kombineres med andre metoder der rækker dybere, hvis man for alvor vil mærke en varig bedring, selvom ens situation fortsat er vært at være i.

  • Du skal føle dig fuldstændig tryg ved den terapeut eller psykolog som du vælger

Som jeg allerede har været inde på, er det enormt vigtigt, at du mærker en dyb tillid til den psykolog eller terapeut du vælger. Du skal have en rigtig god fornemmelse i maven.

Det er vigtigt, at du mærker at din psykolog og terapeut er nærværende og omsorgsfuldt til stede med dig, i alt det som er svært.

Når det er vigtigt. Så er det fordi trygheden, tilliden og nærværet, giver de bedste muligheder for, at du kan være tilstede, med med alt hvad du mærker og oplever i dit liv. Dermed får du og terapeuten lettere adgang til, at se hvad der skal tales om og måske arbejdes med. Og trygheden skaber de bedste muligheder for, at du får det bedre.

Barnløshed: Find en god psykolog

Barnløshed: det kan samtaleterapi gøre for dig

Vi ved fra forskning, at terapi i forbindelse med barnløshed gør en positiv forskel, hos de mennesker der tager imod den-

Der findes også valide studier der viser, at teraputiske forløb øger graviditetchancerne, mens man er i fertilitetsbehandling.

Hvorfor er uvidst. Det er spekulationer, men det kan være fordi man får lettere ved, at følge det  behandlingsforløb man er i eller fordi man får det bedre og oplever mere glæde og en højere livskvalitet – på trods.

 

Terapi  i forbindelse med barnløshed reducerer stress og lærer dig at tackle følelser som frygt, tvivl og uvished.

Som ufrivilligt barnløs er der så mange følelser på spil, som kan være svære at rumme eller udtrykke. Fx. fordi man føler der er nogle man skal passe på. Eller fordi man er bange for fylde for meget. Derfor er det ikke underligt, at forskningen understreger, at samtaleterapi betyder, at man får det bedre – også selvom ens livssituation fortsat er svær.

Når man pludselig befinder sig i et rum sammen med et menneske, man ikke “skal passe på”. Én som samtidig forstår ens følelsesmæssige oplevelse. Så opstår der pludselig en helt særlig mulighed for, at skabe mere lethed i det som er svært.

Jeg ser hvordan samtalerne med de menensker, der kommer til mig, bland andet betyder, at de spekulerer mindre og bedre kan rumme og håndtere de svære følelser og mange tanker.

Jeg kan bedste beskrive det sådan, at vores refleksioner sammen betyder, at de finder en anden og bedre vej igennem alt det svære. På den måde får langt lettere ved at være i deres svære livssituation.

Vi danner et varmt rum sammen, hvor der er plads til det hele. De føler sig ikke længere så overladt til sig selv. De mærker pludselig en fuldstændig forståelse for deres følelser og deres livssituation. Når det bliver kombineret med med værktøjer, som hjælper dem med at være i deres liv, på trods af alt det der er svært, så gør det en forskel.

 

Vil du gerne mærke hvilken forskel samtaler kan gøre?

Du er selvfølgelig også hjerteligt velkommen hos mig. Og du er velkommen til, at skrive til mig eller booke en uforpligtende og gratis samtale nedenfor.

Hvis ikke vi tales ved, håber jeg artiklen her hjælper dig godt videre i din proces.

Varme hilsner

Laura

Hvis du har brug for mere faktuel viden om barnløshed så kig evt. her

Det siger andre om samtaler i forbindelse med barnløshed 

Vi opsøgte hjælp hos Laura og Fertilitet & Familiedannelse, fordi jeg ikke havde næsten ikke nogle sædceller. Jeg kunne nok ikke gøre min kæreste gravid!! Det var som at gå igennem helvede. Jeg følte mig komplet ubrugelig. Min kæreste syntes jeg begyndte at blive indelukket og hun vidste ikke hvordan hun skulle tale med mig. Jeg kunne slet ikke forholde mig til at bruge sæd fra en donor. Men hun ønskede sig så meget et barn. Og det gjorde jeg jo også. Men jeg ville jo have eget biologiske barn! Det var bare ikke særlig sandsynligt. Samtalerne hos Laura var uvurderlig hjælp og støtte i den tid. Jeg kan bedst beskrive det med, at alt det rod jeg havde inden i og det had jeg havde til mig selv blev vendt. Det var en enorm lettelse. Vi havde både par og enkelt samtaler begge to og vi gik fra at glide fra hinanden til at føle vi kome meget tættere på hinanden.

Niels

Samtalerne med dig gav mig et kærligt skub. Jeg trængte til at komme videre med mit liv. Jeg havde været single i mange år og havde prøvet med donorsæd. Jeg var gået alt for sent i gang i forhold til min ægreserve og havde prøvet med ægdonation. Til sidst måtte jeg indse, at det ikke lykkedes mig. Men jeg havde svært ved at komme videre og her var du bare helt fantastisk. Omsorgsfuld, dybt forstående, men også konstruktiv og klar på at give mig de små puf der skulle til for, at jeg åbnede mine øjne for de muligheder jeg havde. Af hele mit hjerte -tak – jeg ved ikke hvor jeg havde været uden samtalerne med dig.

Frederikke

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der oplever barnløshed og fertilitetsbehandling på nærmeste hold.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysiske eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.