Leder du efter en samtaleterapeut som kan hjælpe dig, mens du er i fertilitetsbehandling? 

Jeg er specialiseret i barnløshed og fertilitetsbehandling og kan hjælpe dig.

Du er velkommen til at booke en gratis samtale nedenfor

Du kan også blot læse artiklen nedenfor om, hvordan du finder en dygtig psykolog eller terapeut som passer godt til dig

 

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der oplever barnløshed og fertilitetsbehandling på nærmeste hold.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om det du går og kæmper med.

 

Psykologhjælp og terapi ved fertilitetsbehandling

 

Det er både en tidsmæssig og økonomisk investering, at være i terapi mens man er i fertilitetsbehandling. Særligt når det kommer oven i medicin og måske behandling på en privat fertilitetsklinik.

Samtidig er behovet for en at tale med ofte stort, fordi ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling er så hårdt at være i.

Derfor er det super vigtigt, at du virkelig får noget ud af det, når du går til samtaler mens du er i fertilitetsbehandling.

I denne artikel finder en kort guide til, hvordan du finder den helt rette terapeut eller psykolog – som passer til dig.  Sådan at den energi du bruger, virkelig giver dig det mentale og følelsesmæssige udbytte, du har så meget brug for.

Ligesom du kan blive klogere på hvorfor samtaleterapi kan gøre så stor en forskel, for mennesker i fertilitetsbehandling.

Fertilitetsbehandling og følelsesmæssig stress

Mange kvinder – og mænd – rammes af stress og symptomer på depression, mens de er i fertilitetsbehandling. Det er en udfordring, at få taget hånd om de mange svære følelser, man møder undervejs i et fertilitetsbehandlingsforløb.

Det kan være godt i en periode, at have en række samtaler, som hjælper en med at være i den virkelig udfordrende livsituation man står i, når man gerne vil have børn og det ikke bare lykkedes.

Jeg er terapeut og specialiseret i at hjælpe mennesker i fertilitetsbehandling.

Hvis du gerne vil mærke hvilken forskel, samtaler kan gøre for dig, er du velkommen til at booke en uforpligtende telefonsamtale med mig

Du kan bruge samtalen til at få lidt luft og fornyet energi. Og til at fornemme, om jeg er den rigtige til at hjælpe dig.

Guide: Sådan finder du en samtaleterapeut som virkelig formår, at hjælpe, mens du er i fertilitetsbehandling

Vi ved fra forskning, at særligt to faktorer har betydning for om terapi for alvor gør en forskel hos mennesker, der kæmper for at få børn:

Psykolog til dig i fertilitetsbehandling

1. At terapeuten eller psykologen du vælger, er erfaren i barnløshed og fertilitetsbehandling?

Psykologen skal være specialiseret i, at hjælpe mennesker der kæmper for at få børn. Den terapeut du vælger, skal have erfaring og viden om de helt særlige ting der gør sig gældende for dig, mens du er i fertilitetsbehandling og kæmper indædt for at opnå graviditet.

Psykologen eller terapeuten skal vide hvad det vil sige, at leve med den helt særlige uvished, udfordrende og uregerlige følelser, der er tæt forbundet med at være ufrivilligt barnløs.

Samtidig er det vigtigt, at terapeuten har indsigt i din situation hele vejen rundt. Det er vigtigt at terapeuten, har et indgående kendskab til det du går igennem fysisk såvel som praktisk i dit fertilitetsbehandlingsforløb, fordi det har en stor indvirkning på hvordan du har det.

 

2. At du har en ordentlig kemi med din terapeut eller psykolog

Det er vigtigt, at du har en god fornemmelse i maven, når du er sammen med din vedkommende. At kemien er i orden. At du føler dig tryg og har tillid til vedkommende.

Det betyder desuden noget, at du under samtalerne mærker, at terapeuten er oprigtigt tilstede i dine udfordringer, sammen med dig. Det giver derfor god mening, at søge efter en psykolog eller terapeut, som du mærker fokuserer på og brænder for, at hjælpe mennesker, der kæmper for at få børn.

Derfor er det vigtigt

Når du skal finde den rette terapeut, til at støtte dig i forbindelse med fertilitetsbehandling, er det altså vigtigt at du kigger efter om vedkommende er specialiseret i, at hjælpe og vejlede mennesker der kæmper for at få børn, ligesom du skal mærke om kemien er i orden.

Når erfaring, viden og personlig kemi så vigtigt, så er det fordi det bidrager til, at du føler dig fuldstændig forstået og rummet. Det skaber en følelsesmæssig tryghed hos dig. Det giver ro og betyder, at dit sind åbner sig og bliver modtagelig for at få det bedre, gennem de samtaler du har med terapeuten.

Nogle terapeuter og psykologer tilbyder en uforpligtende for-samtale, som er gratis. Det er en god ide at benytte sig af. Det giver dig nemlig mulighed for, at vurdere om vedkommende er den rette til at hjælpe dig. Og om du som udgangspunkt har tillid og er tryg ved vedkommende.

 

hjælp hos psykolog når du er i fertilitetsbehandling.

Sådan hjælper samtaleterapi mennesker i  fertilitetsbehandling

Der er lavet forskellige studier der viser, at kvinder som er i samtaleterapi mens de er i fertilitetsbehandling, øger chancerne for at blive gravide. Samt at disse kvinder bliver gravide hurtigere. Blandt andet er der lavet en stor metaanalyse, som er foretaget af en dansk forsker. Det er jo vidunderligt og ikke overraskende.

Der er mange bud på hvordan det hænger sammen. Den mest almindelige tanke er, at samtaleterapien får kvinden til, at slappe af og dermed skabes der bedre forudsætninger i kroppen for, at hun kan blive gravid.

 

Samtaleterapi øger chancerne for graviditet – vi ved ikke hvorfor

 

Vellykket samtaleterapi bidrager til, at reducere følelsesmæssig stress. Det kunne måske gøre en positiv forskel.

Men det er uvist hvordan det hænger sammen. Og der er formentlig ikke en enkelt årsag.

Det kan fx være, at samtaleterapien gør, at det er lettere for kvinden, at blive i behandlingsforløbet, hvorved chancerne for graviditets øges og graviditet opnås hurtigere.

Det kan fx  også være at samtaleterapien betyder, at det er lettere at tabe sig eller følge en bestemt livsstil.

Sandheden er, at vi ikke ved hvorfor samtaleterapi er positivtm når man er i fertilitetsbehandling. Vi ved blot at det gør en forskel. Også på dem korte bane. Samtale terapi betyder simpelthen, at man har det bedre mens man kæmper et af sit livs vigtigste kampe.

 

 

Samtaler reducerer stress og lærer dig, at tackle følelser som frygt, tvivl og uvished, mens du er i fertilitetsbehandling

 

Når man er i fertilitetsbehandling og kæmper for at blive forældre, mærker man ubeskriveligt mange følelser, som er svære at rumme og forholde sig til.

For mig som terapeut, giver det god mening. For der sker altså bare rigtig meget med de kvinder, mænd og par som søger hjælp hos mig. Jeg ser hvordan vores samtaler reducerer den følelsesmæssige stress de oplever.  Samtalerne danner ramme om et varmt rum hvor alle følelser er tilladt.

Jeg ser hvordan mennesker som er i forløb hos, mig får langt lettere ved at være i de mange følelser de oplever. De er ikke længere alene. De oplever pludselige hvordan det er at møde den fulde forståelse for deres liv og deres følelser kombineret med værktøjer som hjælper dem med at være i deres situation.

Man får et helt andet og langt mere afklaret forhold til de mange følelser, gennem de refleksioner man har under terapien og i de mellemliggende perioder. Ofte finder man langt mere ro, med hjælp fra de mange værktøjer der findes, som hjælper denne gode proces på vej.

Det glæder mig inderligt hver gang en kvinde, et par eller en mand afslutter deres forløb hos mig, fordi de venter barn og det sker heldigvis ofte.

Jeg håber det giver dig lidt håb at jeg slutter artiklen sådan – for det lykkedes for rigtig mange par, selvom tvivlen indimellem har været rigtig stor og vejen dertil ubeskrivelig hård.

Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, at du snart får dit inderlige ønske opfyldt

Laura

Hvis ikke vi tales ved, håber jeg artiklen her hjælper dig godt videre i din proces.

Hvis du leder efter fakta om fertilitet og fertilitetsbehandling, kan du med fordel kigge her

Andres oplevelser af samtaler i forbindelse med fertilitetsbehandling

Samtalerne med dig var lige præcist det jeg havde brug for. Fertilitetsbehandlingen fyldte alt, alt for meget . Jeg var bange for at jeg aldrig blev mor. Jeg havde svært ved at styre mine følelser. Jeg blev faktisk lidt bange for dem. Havde lyst til at trække mig fra nogle af dem jeg egentlig holdte meget af.

Men du gav mig plads til at græde og bare være med det hele og jeg lærte det var ok. Jeg blev faktisk helt gode venner med mine følelser. Utroligt man først skal lære det som voksen. Men hold nu op hvor det gjorde en forskel for mig. Følelserne styrer ikke længere alt og jeg ved hvordan jeg kan håndtere dem. Så nu kan jeg pludselig fokusere på andre ting, selvom jeg stadig er i fertilitetsbehandling. Jeg er så glad for at have dig i baghånden Laura.

Anne

Jeg tror seriøst du reddede vores forhold i den periode. Jeg mener det virkelig. Vi havde brug for at lære at tale sammen på et andet niveau. Bagefter har det været så godt for os. Det vi lærte hos dig hjælper os igen og igen. Vi falder nogle gange i. Men så kigger vi på hinanden… hvad var det nu lige vi lærte… nå ja… og så ind på sporet igen. Og Laura du er bare god og lige til – også for mig (Jakob) Jeg havde så meget forbehold for at skulle i terapi i starten. Det ændrede sig hurtigt, da vi mødte dig.

Rikke og Jakob

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der oplever barnløshed og fertilitetsbehandling på nærmeste hold.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.