Sexlivet under graviditet og fødsel

 

Velkommen dette indlæg om sexlivet under graviditeten, efter fødsel og efter man er blevet forældre. Når du har læst med, så vil du have en helt anden viden og forståelse for dig og din kæreste – du vil vide hvad der udfordrer sexlivet og hvordan i kan løse det hvis jeres sexliv slår knuder.

Og så vil I vil føle jer meget mindre alene om det i oplever – fordi det er nemlig helt normalt at sexlivet bliver lidt udfordrende i den livsfase hvor man danner familie.

Jo mere tryg man bliver ved situationen, jo mere ro kommer der også ind i den – og det er bare lette at løsne en knude når man ikke samtidig strammer rebet til.

 

Har du eller din partner en fødselsdepression, skaber det særlige udfordringer for parforholdet. Du kan læse om fødselsdepression i indlægget her.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper par, der oplever udfordringer sammen i forbindelse med graviditet og når de bliver forældre 

Overvejer i at komme til parsamtaler hos mig (fysisk eller online), er i hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre hvordan jeg kan hjælpe jer.

Udfordringer i sexlivet er en del af menneskelivet

 

Det er helt almindeligt hvis sexlivet er udfordret mens vi venter barn, når vi har født og er blevet forældre sammen med vores kæreste. Naturligvis. Det er der en hel masse gode og meget konkrete grunde til.

I denne lille artikel vil jeg kaste lys på nogle af de allervigtigste årsager til, at sexlivet slår knuder og ikke mindst vil jeg dele veje til, at mærke hinanden igen, som andet end forældre og samarbejdspartnere.

Jeg oplever ind i mellem kvinder der føler sig ”sippede” eller er bange for om deres kærester, synes de er det, fordi de ikke nyder de samme ting, som før de blev mødre. Eller fordi de måske har en oplevelse af, at sex ikke er nær så dejligt som tidligere.

På samme måde oplever jeg mænd, der er bekymrede for om sexlivet går helt i stå og er rådvilde i forhold til, hvordan de skal få det til at fungere igen.

Mit håb er, at viden om, at ALT det i oplever er helt normalt – og at der er tusindvis af andre par derude, der oplever de samme udfordringer lige nu, vil skabe ro og tryghed til at udforske, hvordan i får bygget et sundt og dejligt sexliv i som kommende eller nye forældre.

 

Kvinder og mænd

Først tager jeg fat på hvad du som kvinde eller kæreste til en kvinde, kan opleve når i venter barn og efter i er blevet forældre. I artiklen kan du læse om både de fysiske og følelsesmæssige ting, der kan påvirke sexlivet hos kommende eller nye forældre.

Dernæst beskriver jeg, hvad der kan være på spil hos mændene, så du ved hvad du som mand eller kæreste til en mand, kan opleve. Desværre ved vi langt mindre om mænds sexliv efter fødslen end vi ved om kvinders. Dels fordi, der er lavet langt mindre forskning på de hormonelle forandringer manden undergår i den periode hvor han bliver far. Dels fordi der er lavet meget få kvalitative undersøgelser af mænds oplevelse af sexlivet i forbindelse med graviditet og familiedannelse.

Du kan bruge indholdsfortegnelsen ovenfor til at navigere i de forskellige områder – men jeg vil råde dig til at læse artiklen fra ende til anden. Så du får det hele billede med. Det fortjener jeres sexliv.

Sexliv, køn og stereotyper

Når jeg skriver den her salgs artikler, kan det ikke undgås at blive en smule stereotypt. For nemheds skyld kommer jeg til, at tage udgangspunkt i et heteroseksuelt forældreskab, men de emner jeg tager fat på, er relevante langt ud over det heteroseksuelle parforhold.

 

Når sexlysten stiger

Ligesom lysten til sex kan dale efter man er blevet forældre, er det heller ikke ualmindeligt at lysten er intakt eller ligefrem stiger under graviditeten og efter fødslen. Følelsen af fællesskab, meningsfuldhed og glæde over det man skaber sammen kan fx være en af årsagerne når lysten stiger. Det sker ikke kun hos par som har et nemt barn og dermed et stort overskud.

Nogle mødre og fædre fortæller også, at deres sexliv for dem bliver der hvor de får et glimt at noget der fungerer normalt i deres liv eller bliver et vigtigt møde hvor de bekræfter deres kærlighed of relation. Andre fortæller at sex kan være en måde at mærke sig selv og sin krop på, som er rar midt i en ellers enormt udmattende livssituation som forældre til et eller flere småbørn.

 

sexliv efter fødsel

Sexlyst hos kvinden, der er gravid eller blevet mor

 

Jeg indledte med at skrive, der er nogle helt oplagte forklaringer på hvorfor sexlysten kan være lav eller ikke eksisterende hos en relativt nybagt far eller mor. Her kommer jeg ind på hvad det er i kvindens krop som udfordrer lysten. Lidt længere nede kan du læse om, hvad der er på spil i hendes sind og ikke mindst om hvad der sker når med mandens lyst til sex når han bliver far.

 

Kvindekroppens drift efter fødslen

Kvindens krop er øm og ofte medtaget oven på graviditeten og fødslen. Den har netop gennemført en af de mest udfordrende fysiske opgaver mennesker fra naturens side stilles.

Fødslen kan give kvinden en følelse af, ikke at være helt samlet fysisk. Være lidt uden grænser. Kvinden kan have behov for at ”lukke” for kroppen igen. Og netop her ligger en af nøglerne til, at genoptage sexlivet efter fødslen, som jeg kommer ind på længere nede. Men lige præcist her er også en årsag til, at kvindens krop har brug for ro og for ikke, at skulle gøre andet end at løse den opgave, hele hendes mentale og hormonelle system fortæller hende: At hun skal sørge for barnet. Med mindre hun har lyst til sex – naturligvis.

Smerter og ømhed – også længe efter fødslen

Kvinden har ofte vaginal ømhed efter fødslen. Eller decidere smerter. Det kan hun sagtens have, selvom hun ikke har fået en bristning i forbindelse med fødslen. Smerterne kan stamme fra helingen som er i gang eller arvæv der er stift og ufleksibelt.

Smerter kan også udspringe af muskelspændinger, som er helt naturlige og almindelige efter en fødsel. Og faktisk kan man opleve vaginal ømhed lang, lang tid efter en fødsel.

En del kvinder oplever, at der er steder, som vedvarende ikke længere er rare at pikken rammer inden i hende. Det kan være en konsekvens af arvæv i vagina eller fx fordi livmodermunden bliver mere øm og bliver ved med at være det. Noget af den ømhed der er, kan blive vedvarende.

 

Forandringer kroppen giver forandringer i sexlivet

En meget vigtig pointe her er, at kvinders underliv ændrer sig i løbende gennem livet. Underlivet og bækkenbunden består ud over kvindens kønsorganer, af en masse små og store muskler og ledbånd.

Når manden penetrerer kvinden berører hans pik alt dette. Kvinder kan have muskel og led ømhed i underlivet, ligesom alle mulige andre steder i kroppen. Og derfor kan stillinger der i perioder fungerede godt under sex, pludseligt opleves ubehagelige eller smertefulde. Det indre i kvindens underliv påvirkes naturligvis også i forbindelse med graviditet og fødsel. Der sker store forandringer i kroppen. Det er vigtigt at vide, så man ikke behøver at føle sig forkert – de ændringer der sker er normale og naturlige og må respekteres.

 

Det som kun meget få ved

Så hvis du der læser med her oplever, at de stillinger eller de steder du/din kæreste godt kunne lide at når i havde sex, har ændret sig. Eller i oplever det er lidt svært at finde ud af hvad der er godt for dig/hende, så er det helt normalt.

Det er bare ikke noget særlig mange ved. Og det betyder at man kan blive bekymret, føle sig besværlig eller gå at tænke over hvad der mon er galt. Og der er intet galt. Kvinders underliv ændrer sig livet igennem.

Ligesom en graviditet og fødsel kan betyde, at det der er rart ændrer sig, kan fx også træning bidrage til muskelspændinger og ømhed. Der er altså intet galt med dig, hvis du mærker en forskel på hvad der fungerer godt.

Når jeg bringer dette ind, så er det selvfølgelig fordi jeg ved, hvad det betyder for par, at vide, det de oplever ikke handler om manglende begær og er helt normalt og naturligt.

Den viden betyder at de slapper mere af og i stedet kan begynde at gå på opdagelse i, hvad der så er dejligt i stedet. Det er en løbende opdagelsesrejse som er ekstremt vigtig, for en motivation for sex er naturligvis, at føle intens nydelse undervejs.

 

Øget følsomhed på brysterne

I forbindelse med graviditet, fødsel og måske amning, er det også almindeligt at følsomheden på brystvorterne ændrer sig. Ofte bliver de mere følsomme og berøring kan blive decideret smertefuldt og kan derfor også være et brat ”turn-off”.

Så hvis du/din kæreste pludselig ikke har det må samme måde med berøring af brysterne som tidligere, så fortvivl ikke. Der er også en naturlig forklaring på dette. Det vil formentligt ændre sig igen. Men faktisk er det ikke givet, at det gør det. Den øgede sensitivitet kan også her være vedvarende.

 

Man skal ikke bare acceptere smerter

 

Det er i samme åndedrag vigtigt at skrive, at du naturligvis skal reagerer hvis du oplever at have vedvarende smerter i forbindelse med sex. Det skal undersøges af fagfolk og afhjælpe om muligt. 

Denne podcast episode tager udgangspunkt i artiklen her – her uddyber jeg hvornår du bør reagere på de forandringer du oplever.

 

sexlyst hos kvinder

En ny fase i sexlivet: Følelsesmæssige og mentale mekanismer der påvirker sexlysten

 

Som gravid kvinde eller ny mor, træder man ind i en ny fase af sit liv. Der føgler, som du helt sikkert ved en masse forandringer med. Både praktiske, fysiologiske og følelsesmæssige.

Naturligvis påvirker de mentale aspekter også lysten til at have sex. Først og fremmest bør træthed nævnes som betydende faktor, både i forbindelse med graviditet men bestemt også efter fødslen.

Omsorgsgiver dag og nat

Noget andet der kan have en stor indflydelse er det, at kroppen pludseligt bliver brugt til at sørge for et andet lille menneske. Kroppens formål ændres og som kvinde er det naturligt, at forbinde kroppen langt mere med at være omsorgsgiver.

De hormonelle og neuropsykologiske forandringer der sker i kroppen i forbindelse med graviditet og forældreskab, sker med det formål, at du skal rette dit fokus på at være omsorgsgiver for dit barn.

Det at være i omsorgsrollen, står på mange måder i modsætning til at være modtagende og nydende, som gør sig gældende i forbindelse med sex.

Svært ved at være den der nyder og tager imod

Følelsen af at være den der skal give i moderrollen hele tiden, kan forplante sig på den måde at, sexlivet blot bliver endnu et sted hvor man føler, at man skal give.

Og helt naturligt kan mange nybagte mødre sidde tilbage med en følelse af, at der ikke er mere at give af. Ligesom de kan have svært ved at flytte sig over i en tilstand, hvor de gerne må tage imod.

Dette er godt at vide fordi man aktivt kan arbejde på, at vænne sig til at tage i mod. Det kan være i forskellige former. Lige fra i form af hjælp i det daglige til hovedbundsmassage, eller til at man er meget bevidst om at gå ind til sex, med det fokus at man skal have lov at nyde og bare tage imod. Det skal være målet.

Netop det at være bevidst om at tage imod omsorg, kan også være en hjælp til at “samle” kroppen efter fødslen. Blid massage. Hovedbundsmassage. Fodmassage. Eller berøring et sted der bare er særligt dejligt for dig kan være hjælpsomt. Målet her er ikke sex. Blot at du/din kæreste skal vænne sig til at være i en tilstand hvor hun ikke er omsorgsgiver. Men blot har lov at nyde.

 

Skam

En del kvinder kan også opleve, at det er svært at forbinde moderrollen, med det at være seksuel, fræk og måske føle dig dyrisk. Der er for nogle for stor en kontrast. Kvinder fortæller at det kan gøre det svært for dem, at træde ind i deres lyst. Det kan pludseligt virke skamfuldt, at være lystfyldt.

 

Årsager – i teorien

Vi kender ikke helt sammenhængene her. Men der findes en række teoretiske forklaringer på det. Den ene er den hormonelle påvirkning, der gør, at kvinden mentalt ikke er lige så gearet til at føle lyst.

En anden teoretiske forklaring er biopsykologisk: At det fra naturens side ikke er meningsfuldt at blive gravid, når hun har et lille barn at sørge for, hvorfor lysten til sex falder.

På den lidt længere bane, kan årsagen måske findes i den udmattelse der kan følge med forældreskabet. På den helt lange bane kan det forklares med, at sjælden eller ingen sex bliver et fastlåst mønster hos parret, der ikke længere arbejder på at vække hinandens lyst.

Ligeledes oplever flere par at have langt flere konflikter efter de er blevet forældre. Og det ved man påvirker lysten til sex, særligt hos kvinder.

 

sex graviditet og efter fødsel

 

Sexlyst hos manden der venter barn eller lige er blevet far

 

Ligesom lysten ændrer sig hos kvinder, er det almindeligt at den gør det for manden der venter barn og bliver far.

Som mand kan du måske mærke, at din lyst stiger efter din kæreste er blevet gravid. Nogle mænd forklarer dette med en dyb følelse af meningsfuldhed og samhørighed.

Andre fortæller om en dyb følelse af, at være MAND med stort M fordi de har gjort deres kæreste gravid og skal være far.

Du kan også sagtens opleve at din lyst daler. Ligesom hos kvinderne spiller dine livsomstændigheder ind. Mange kommende og nye fædre oplever, at blive mere opmærksom på at familien har et sikkert økonomisk grundlag og ordentlige boligforhold når de venter barn. Det kan på lige fod med andre bekymringer mænd kan opleve, helt naturligt kan påvirke lysten til sex.

Som jeg indledte med, så ved vi meget lidt om mænds hormonelle forandringer i forbindelse med at de bliver fædre. Men forskning peger på at testosteronniveauet falder en smule hos mænd, når de venter bør og bliver forældre. Dette kan måske også forklare, at sexlysten ændrer sig.

 

Din kærestes krop forandrer sig

Som mand oplever man, at ens gravide kærestes krop ændrer sig. Nogle mænd synes det er helt fantastisk. Og andre mænd kan opleve det som lidt ambivalent

 

Skader sex barnet? 

Det at vide der er et lille barn der “inde på den anden side”, kan give bekymringer for om man skader barnet, eller give en følelse af at sex faktisk bliver lidt skamfuldt.

 

Jeg savner min kæreste 

Ligeledes oplever han måske at kærestens humør er anderledes eller at hun kæmper under en hård graviditet eller en hård barsel, uden han rigtig kan gøre noget for at løse det, samtidig med at han savner hende og det de havde samme før graviditeten – helt vildt.

 

Frygt for om sexlivet nogensinde kommer i gang – sådan undgår du at presse på!

 

Jeg møder nogle mænd (og kvinder), der oplever det som et mål i sig selv, at få sexlivet i gang efter fødslen. Det hænger ofte sammen med en længsel efter samhørighed eller en følelse af normalitet, nu hvor livet har forandret sig så drastisk.

Det er både naturligt og sundt at tænke sådan, for et velfungerende sexliv vil ofte styrke parforholdet.

Det kan for mange par blive udfordrende hvis manden bliver for utålmodig og kommer til, at virke som om han presser lidt på. Det avler skyld og usikkerhed hos både manden og kvinden.

Samtidig er det vigtigt at kunne tale om sexlivet. Og som mand kan det her være en hjælp, at tænke over hvad der presser dig. Tænker over HVORFOR du gerne vil have det i gang igen og tale med din kæreste om det i stedet.

I min erfaring er årsagerne nogle gange vigtigere end selve den fysiske del af, at have sex. Det kan være fordi man savner at mærke samhørighed med sin kæreste, fordi man er bange for hvad alle de her omvæltninger man gennemgår kommer til at betyde for parforholdet eller fordi man ultimativt er bange for at miste sin kæreste, at man ikke føler sig elsker eller værdsat.

 

Et godt udgangspunkt for den gode samtale om jeres sexliv

 

Som par er det meget lettere, at tage snakken om sexlivet som nybagte forældre, hvis man taler om de dybereliggende behov man også tilfredsstiller, når man er sammen med sin partner. Og som kvinde der har lav sexlyst, er det langt lettere at forholde sig åben, lyttende og løsningsorienteret i sådan en samtale.

et godt sexliv forældre

 

Tænder du mindre på din partner?

Det her område er ekstremt sårbart, fordi jeg ved du der læser med virkelig kan blive ramt at bekymringer her og jeg har været i tvivl om jeg skulle inddrage det. Men jeg tror ikke det er hensigtsmæssigt at have ”elefanter i rummet”. Det er langt bedre, at give dig kære læser, værktøjer til at håndtere det.

Du kan godt opleve, at du tænder mindre på din kæreste efter hun er blevet mor eller han er blevet far. Og det er jo vildt svært for jer begge, for det er ikke lige nu, du fx har overskud til at at få dig tabt eller få trænet en hel masse..

Hvis du har været vant til, at blive tændt af bestemte fysiske kendetegn ved din kæreste, som har forandret sig, er det ganske enkelt vigtigt at du finder nogle nye fokuspunkter.

Her gælder reglen om, at det du vander og giver opmærksomhed det gror. Læg mærke til følelsen af den bløde hud, hvordan hun/han håndtere forældrerollen, øjnene, forbindelsen mellem jer der styrkes af at have valgt at få et barn… find det der gør din partner vidunderlig og lækker.

 

Et bedre sexliv – Sådan finder i ud af hvad der er dejligt

Ovenfor nævnte jeg det her med, sammen at gå på opdagelse i, hvad der er så er dejligt, når i er sammen og det vil jeg meget gerne komme omkring her til slut.

 

Tal om det

I kunne starte med at læse denne artikel begge to, og derefter tale om hvordan det er hos jer. Hvad i hver især oplever.

Tal om at i sammen forsigtigt skal undersøge hvad der er lækkert nu. Det kan være du som kvinde har brug for nogle helt andre ting for, at blive tændt på sex.

Måske er det et varmt rum, lange bløde strøg over hele kroppen, helt stille og blid penetration, nye dejlige stillinger, gode samtaler, massage et bestemt sted på kroppen der er særligt følsomt, masser af kys og kram eller andre former for omsorg i løbet af dagen. Gå på opdagelse – læg mærke til hvad der giver dig en lille gnist i samspillet med din mand i løbet af dagen. Måske er her netop et sted at starte.

Penetration – ja tak eller nej tak?

Det kan være at du som kvinde oplever du ikke har lyst til penetrationssex, men faktisk gerne vil have sex på andre måder. Det er almindeligt og mange kvinder oplever dette. Det er bare at sige det og finde andre veje.

Prioriter orgasmen – det kan hjælpe lysten på vej

Som kvinde kan det være nemt, ikke at have fokus på sin egen orgasme. Måske har du ikke rigtig overskud til det eller gider ikke gøre dig besvær med at forsøge. Men det er klart at når du får orgasme i forbindelse med sex, så stiger motivationen og lysten formentligt også.

Derfor er din orgasme super vigtig. Samtidig kan sex blive super utilfredsstillende hvis det blot bliver en lang jagt efter en orgasme. Så mit budskab her er, prioriter stillinger og berøringer der bidrager til din orgasme, men fortvivl ikke, når det ikke lykkedes.

 

Giv plads til manglende lyst – og respekter det

Lyst er noget af det mest finurlige. Lysten kan kun være til stede, når der er plads til at den kan opstå spontant. Derfor hjælper det ikke at presse på. Nogle par har succes med at sex og lyst avler sex og lyst. Går i ned af den vej, er det vigtigt,at lægge mærke til om det føles godt imens i er i gang og i må aftale, at i til hver en tid, kan afbryde og sige at det ikke bliver til mere i dag.

Sex uden rigtig lyst, kan komme til at føles grænseoverskridende og slukke lysten, også på den lange bane.

Derfor skal der være rum til lysten. Og i skal sammen have talt om hvordan i får skabt det rum. Der er mange veje her. Det kan være den af jer der mangler lyst, skal have lov at tage initiativet, eller at i aftaler det er okay at kysse og kramme eller ligge i ske, uden det ender i sex. Det kan også være i aftaler, at i ikke har sex i en periode.

Reglen om speederen og bremsen

Meget forenklet sidder kvinders lyst i hjernen og mænds i kroppen. Derfor er de mange kvinders tænding, noget der skal bygges op ligeså stille. Hvorimod mange mænd har en kortere vej til at være tændt. (Og det kan altså sagtens være modsat!) Denne lille pointe er ekstremt vigtig, når i skal i gang med at udforske,hvor i skal starte sammen for at bygge et dejligt nydelsesfuldt sexliv op for jer begge. Den er vigtigt at vide og respektere det der skal til for, at i føler ker ordentligt tændte. Det er vigtigt, at i har forståelse, medfølelse og rummelighed over for jer selv og hinanden i den her proces.

Skab dyb tryghed

Helt grundlæggende er det uhyre vigtigt, at i skaber et trygt rum for hinanden, som i kan tale om jeres lyst og sexliv i. Tryghed og tillid til, at i vil hinanden når i taler om sex. Og særligt når sexlivet er gået i stå eller er udfordret,  er det helt afgørende. Bekræft hinanden og tal om det følelser der stikker under som er svære, i stedet for alene, at blive i samtalen om hvornår og hvordan i rent praktisk får det i gang.

Det er ikke enkelt – men jeg håber denne artikel har været en inspiration til, at få taget hul på snakken og særligt at i nu ved det i oplever er helt naturligt og almindeligt for par der venter børn og bliver forældre

Uanset hvordan du har det med sex lige nu – så er det helt naturligt, helt forståeligt og helt okay og du er helt sikkert ikke alene om at have det som du har det.

 

Det her emne er kæmpestort. Jeg har forsøgt at koge det ind til det allermest væsentlige at vide.

I podcast episoden her – som tager udgangspunkt i artiklen kan du lytte dig til mere også omkring mæmds sexlyst og oplevelse af sexlivet i forbindelse med de bliver forældre

 

Tilbage er bare at sige god tur i lagnerne – sex er en fantastisk energi i parforholdet, men det er helt normalt at sexlivet langt fra er optimalt når vi bliver forældre.

-Laura

 

Parterapeut der kan hjælpe under graviditet, hos småbørnsforældre og ved familiedannelse

Hvis i gerne vil mærke hvilken forskel, samtaler kan gøre for jer, er i velkommen til at booke en uforpligtende samtale med mig

I kan bruge samtalen til at få lidt luft og lidt ro sammen Og evt. til at fornemme, om jeg er den rigtige til at hjælpe jer.

Sådan har samtaler hjulpet andre par

Vi var kørt fast. Kørt sur i hele fertilitetsbehandlingen. Du fik os til at se helt anderledes på tingene og til at se at vores parforhold stadig kunne være godt og dejligt. Det er blevet et sted vi tanker op nu, fordi vi ser det sådan og vælger det skal være. Det gør det meget lettere for os, at fortsætte indtil vi forhåbentligt en dag får et barn.

Par i fertilitetsbehandling

Med din hjælp, har vi flyttet os fra at have mange konflikter og uenigheder. Det har kostet lidt arbejde. Men det er det hele værd. Og jeg kan ikke understrege nok hvor meget det betød for os, at du hjalp os med at forstå vores konfliktmønster, hvordan vi bryder det og får øje på kærligheden bagved det. Nu tror vi på “os” igen TAK.

Par der var blevet forældre

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper par, der oplever udfordringer sammen i forbindelse med graviditet og når de bliver forældre 

Overvejer i at komme til parsamtaler hos mig (fysisk eller online), er i hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre hvordan jeg kan hjælpe jer.

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få inspiration og psykologisk indsigt der kan skabe bevægelse i dit liv, mens du kæmper med at få et barn, er gravid eller når du bliver forælder.

Du får samtidig adgang til et super konkret og brugbart podcast afsnit, som kan medvirke til at flytte dig fra bekymringer og tankemylder, over i en følelse af tillid og ro.

Mange tak, du er nu tilmeldt mit nyhedsbrev.