Hjælp til at reducere stress

 

Stress er desværre en almindelig følgesvend hos mennesker, der kæmper for at få børn. 

Det er ikke underligt. For det første, fordi det bare er rigtig svært, ikke at kunne få børn, når man ønsker det inderligt.

For det andet, fordi ens opmærksomhed kommer til, at være skærpet på rigtig mange områder af ens liv på engang, når man har svært ved at blive gravid.

Både fysisk, i relationerne til venner og familie, i parforholdet og mange gange også økonomisk. Samtidig med at man mærker rigtig mange følelser. Hvoraf mange er svære at rumme og håndtere.

Det giver en stor ekstra mental belastning. Og den kan give  regulær stress på lige fod med andre meget belastende livssituationer vi mennesker møder. 

Når stress tager over, mærker vi det måske i første omgang som søvnbesvær, voldsom ked-af-det-hed tankemylder, hjertebanken, trykken for brystet, lyst til at isolere os og lignende. 

Når stress tager over, gør det en i forvejen meget vanskelig livssituation, endnu sværere. 

Derfor er et ekstremt vigtigt at være opmærksom på, hvis det som føles svært, udvikler sig til stress, så du kan komme ud af den negative spiral og få det bedre igen.

Fordi stress er så almindeligt for mennesker i fertilitetsbehandling og ufrivilligt barnløse, er det noget jeg ofte hjælper med i terapien.

Samtalerne kommer ofte til at handle om, at skabe rum for de følelser der nu engang er. Det reducerer i sig selv det press man mærker i både krop og sind. Samtidig udvikler vi også værktøjer der understøtter dig i, at være i dit liv mens du kæmper for at få dit barn. Og vi arbejder med at skabe ro i dit nervessystem, som er trigget af din stress reaktion.

Ofte arbejder vi med at håndtere de følelser du mærker. Med at sætte grænser og passe på dig selv i dine sociale relationer og/eller på din arbejdsplads. Og måske med at skabe forståelse hos din partner og nærhed i dit parforhold. 

Hvad vi kommer til at arbejde med, hvis du søger hjælp hos mig, afhænger naturligvis af hvad der former, den stress du oplever ligenu.

 

Gratis forsamtale

Jeg tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig. Den er du hjerteligt velkommen til at benytte.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller booke online uforpligtende samtale online nedenfor.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der oplever barnløshed og fertilitetsbehandling på nærmeste hold.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysiske eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.