Stress som forældre

Kan man få stress som forælder?

Ja det kan man. Men det er min erfaring at stress og børn er to timg meget er bevidste om, ind imellem går hånd i hånd. Nogle af de som henvender sig for at få hjælp fordi de mærker de er pressede og har det svært, lider er regulær stress.

En tilstand kan udvikle sig fordi de konstant er “på” og aldrig har nogle ordentlige mentale pauser. Og/eller fordi de lider af søvnmangel og megt afbrudt søvn.

Det er relativt almindeligt som forældre idag, fordi mange af os er meget alene om at passe vores børn. Det er også almindeligt at være  alvorligt stresset efter endt barsel, fordi hverdagen kan være meget presset.

Stress rammer ikke en bestemt type menneske

Jeg hjælper ofte forældre med, at blive fri af stress. Lad mig understrege, at stress ikke rammer en bestemt type menneske. Alle kan få stress. Det kan jeg se. Og der er altid en god grund til, at man får det. Samtaler og adfærdsterapi, med en terapeut, der har indsigt i alt det der er forbundet med at være forældre, kan være en stor hjælp.

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Laura Kjær Jacobsen, Fertilitet & Familiedannelse

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, jordemoder og samtaleterapeut

 

Hej og hjerteligt velkommen til Fertilitet & Familiedannelse.

Til dig der ikke kender mig, kan jeg sige, at jeg hjælper mennesker der er i vanskelige livssituationer,  mens de kæmper for at blive forældre, er i fertilitetsbehandling, mens de venter barn eller når de har født og bliver forældre.

Jeg håber du finder hjælp her på siden gennem artikler, meditationer og Fertilitet & Familiedannelses podcast.

Overvejer du at komme i samtaleterapi hos mig (fysisk eller online), er du hjerteligt velkommen til, at booke en uforpligtende samtale med mig. Jeg vil glæde mig til at tale med dig og høre om din livssituation

 

Sådan kan jeg hjælpe dig der er stresset

Det der gør stress særligt, når det udvikler sig på baggrnud af livet som småbørnsforældre, er at man ikke kan blive sygemeldt og tage hjem, fra det der skaber stressen, ligesom man kan med arbejdsrelateret stress.

Det skaber nogle helt særlige forudsætninger, for den hjælp du skal have. Det er meget vigtigt at vi højde for en masse rent praktiske ting ved din situation samtidig med, at vi arbejder med at skabe ro i dit nervesystem for at få brudt din stress.

Det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at samtaler og terapi kan være en kæmpe hjælp til at du får det bedre hurtigt.

Når man er stressramt, er det ofte meget svært at flytte sig på egen hånd, fordi tankerne kører i ring og man er så påvirket af sit overaktive og stressede nervesystem.

Nogle gange skal man have et kærligt skub til virkelig at erkende, det er i ok man begynder at gøre de ting anderledes, der virkelig betyder at du kan gå det bedre.

Jeg hjælper dig gennem samtaler. Vi afklarer hvad der skal til for at du får det godt igen og arbejder hen i mod at sætte de ting i værk. Samtidig får du værktøjer der virker og hjælper dig med at forholde dig til og håndtere dine stressymptomer.

 

Stress, søvn og måske angst

Ofte bliver vi ramt på søvnen når vi er stresset. Og det er almindeligt at det feks bliver meget svært at sove og falde til ro. Jeg hjælper dig med at finde veje tilbage til en bedre søvn.

Du kan også opleve at udvikle angst, måske for første gang i dit liv. Det er meget voldsomt at opleve og derfor kan behandlingen af din angst være en del af det arbejde vi gør sammen.

 

Er du i tvivl om du skal gøre noget?

En helt almindelig ting, hvis du føler dig stresset er, at det er svært at vurdere objektivt, hvor slemt det står til.

Du er velkommen til at benytte dig af en uforpligtende samtale med mig, til at blvie klogere på din situation

Gratis samtale

Jeg tilbyder en gratis og uforpligtende samtale, hvor du kan fornemme om jeg er den rigtige til at hjælpe dig. Den er du velkommen til at benytte.

Samtalen kan foregå i telefonen, fysisk eller i mit online samtalerum. Du kan kontakte mig på almindelig vis eller se ledige tider og selv booke online.

Laura Kjær Jacobsen hjælper ved barnløshed, graivditet, efter fødseslreaktioner og fertilitetsbehandling

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg Fertilitet & Familiedannelses podcast lige her.