Laura Kjær Jacobsen

Jeg er jordemoder og uddannet kandidat i pædagogisk psykologi med speciale i familiedannelse, fra Århus Universitet. Sideløbende med min terapeutiske specialisering og øvrige arbejdsliv, har jeg brugt en del tid på at forske for at skabe mere viden om, hvordan professionelle kan støtte mennesker bedst muligt gennem deres fødsler og familiedannelsesproces.

Til dig som gerne vil lære mig lidt at kende

Jeg har selv mærket hvordan livet kan bide fra sig.  Både da jeg selv blev mor og da jeg som teenager mistede min egen elskede mor, som døde af kræft. 

Da jeg blev mor for anden gang, blev jeg presset til min yderste grænse, fordi mit lille barn sov afbrudt og var svært for mig at trøste. Det aktiverede nogle af mine egne tidlige traumer og mønstre. Det kom til udtryk igennem temperamentsfulde udbrud, ubeskrivelig træthed og nedsat kognitiv funktion. Det udfordrede naturligvis alle i vores lille familie – inklusiv min relation til vore ældste søn og forholdet til min mand.

Både tabet af min mor og mine erfaringer fra da jeg selv blev mor, har ansporet mig til, at kigge indad og forstå mig selv, for at kunne bearbejde det. Det har indimellem været hårdt, men skubber samtidig løbende til en udvikling, som skaber større indsigt og er både frugtbar og givende. Jeg har flyttet mig milevidt og gjort mig fri af en masse begrænsende mønstre.

Så jeg kender følelsen af, at være i dyb sorg, af at leve med alvorlig uvished om fremtiden og af at føle mig komplet magtesløs, skamfuld og uden for fornuftens rækkevidde. Ligesom jeg har oplevet hvor helende og energigivende det kan være at bearbejde det gennem terapi og på den måde lande i mig selv igen.

Den tid i livet hvor vi fokuserer på at skabe en familie, kan være en af de mest intense og udfordrende faser, vi mennesker kommer igennem. Helt naturligt kommer det bag på de fleste af os, hvor hårdt det faktisk kan være. Måske fordi det at skabe en familie, er vigtigt for os og noget vi ser frem til med glæde og positive forventninger. 

Da jeg selv var udfordret som ny mor, savnede jeg én der kunne gå ind i alt det svære sammen med mig, på en ordentlig og professionel måde. En person der var vidende og forstående og som kunne guide mig.

Det er derfor jeg er her i dag. Jeg går med mennesker ind i deres udfordringer på en ordentlig måde. Sådan at de mennesker jeg hjælper, opnår større selvindsigt og klarhed i deres situation og dermed udvikler sig og får overskud til at være i deres liv – selvom det er svært. Det gør mig inderligt glad, dagligt at se denne positive udvikling udfolde sig hos mine klienter.

Jeg arbejder altså  med det jeg er her for at gøre: At hjælpe mennesker lettere igennem det som er svært, mens de kæmper for at blive  forældre, venter barn eller bliver forældre.


Varme hilsner
Laura

Her kan du også møde mig

Du er mere end velkommen til at sige hej via mine platforme på de sociale medier.

Eller følg min podcast lige her.

Mød mig her